Programul povestilor lunii noiembrie la Teatrul Ion Creanga

Toamna, mai ales in luna noiembrie, nu ne ofera tot timpul o vreme prietenoasa. De cele mai multe ori ne provoaca prin temperaturi scazute, ploi si ceata. Cu toate astea, nu putem nega bogatia acestui anotimp, cu o paleta coloristica impresionanta, cu recoltele care sunt adunate si puse la adapost pentru iarna. La fel de bogat se anunta si calendarul de spectacole de la Teatrul Ion Creanga (TIC), care propune in luna noiembrie o serie de aventuri potrivite pentru toate varstele.

Pentru piticii mici si foarte mici, cu varsta sub 6 ani, spectacolele au loc zilnic, de joi pana duminica, la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga din zona Piata Romana – Str. Biserica Amzei 21-23. Iar pentru juniorii cu varsta peste 6 ani, spectacolele pot fi urmărite sambata sau duminica, de data aceasta la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” – Bd. Octavian Goga nr. 1. Partener al Teatrului Ion Creanga in stagiunea 2021/2022, Teatrul National de Opereta si Musical gazduieste o parte din activitatea TIC pe durata lucrarilor de refunctionalizare desfasurate la Sala Mare de spectacole a institutiei.

Spectacole recomandate în luna noiembrie

MAGIA GHICITORILOR (3-6 ani)
04 & 14.11, ora 18:00, Sala Mica
Combinatia dintre magie si ghicitori este un succes garantat. Pe de o parte, magia starneste curiozitatea si ne invita sa reflectam asupra metodelor prin care vizibilul devine invizibil. Pe de alta parte, ghicitorile starnesc pofta de cunoastere. Si chiar daca uneori raspunsurile se dezvaluie mai greu, nu va faceti griji: cei doi protagonisti va vin in ajutor cu indicii, iar impreuna cu ei misterele si ghicitorile isi vor afla rezolvarea.

FATA BABEI SI FATA MOSULUI (3-6 ani)
07 & 20.11; ora 18:00, Sala Mica
O poveste veche, in care binele si raul se confrunta pentru a da nastere unor invataturi de temelie. Pornim intr-o aventura in care binele – reprezentat de fata mosului – este supus multor incercari din pricina raului – reprezentat de fata babei. Aventura ne asteapta sa descoperim modalitati prin care putem depasi obstacolele pe care le intampinam zi de zi. Si pentru ca doza de optimism este indispensabila, umorul, muzica si dansul ne vor declansa pofta de a trece mai usor peste peripetii.

HAINELE CELE NOI ALE IMPARATULUI (3-6 ani)
11 & 25.11, ora 18:00, Sala Mica
Cat de greu e sa conduci un regat? Luminatia Sa, maritul Imparat, nu pare sa stie prea bine care e rolul sau si cum anume trebuie sa-si gestioneze responsabilitatile. Singurul lucru care il intereseaza este sa vada haine noi si scumpe, de fiecare data unele si mai grozave! Insa cand supusii sai ajung la capatul rabdarii, imparatul are parte de o surpriza… O surpriza pe care doar cu sprijinul micutilor spectatori din sala o va putea depasi, salvandu-si astfel imparatia.

CUTInE (sub 3 ani)
12.11, ora 11:00, Sala Mica
Copiii foarte, foarte mici, adica bebelusii, sunt speciali din multe puncte de vedere. Si special este si modul in care acestia se joaca, pentru ca de cele mai multe ori logica si ratiunea adultului nu-si au locul in universul lor. Tocmai de aceea, spectacolul „CUTInE” incurajeaza acest demers de dezvoltare prin joaca, cei doi protagonisti aratandu-le micutilor ca atunci cand isi lasa imaginatia sa zburde, pot atinge destinatii fantastice si pot transforma orice spatiu dupa bunul lor plac.

VRAJITORUL DIN OZ (5+)
13 & 28.11, ora 11:00, gazduit de Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Aventura tinerei Dorothy reprezinta si astazi o sursa de inspiratie atat pentru cei mici cat si pentru cei mai mari. Povestea ei ne aduce aproape invataminte nobile si ne arata ca increderea si determinarea sunt cheia spre depasirea oricarui obstacol care ne apare in cale. Pe drumul de caramizi galbene, ea intalneste personaje cu diferite lipsuri, dar de cele mai multe ori nici noi nu realizam ca uneori e esential sa aruncam o privire asupra sinelui. Acolo, in interior, se ascund puteri nebanuite de care nici nu eram constienti ca le avem.

O MIE SI UNA DE NOPTI – LAMPA LUI ALADIN (6+)
14.11, ora 11:00, gazduit de Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Dintr-o mie si una de nopti de povesti ale Seherezadei ne oprim pentru o clipa asupra povestii lui Aladin – eroul cu stea in frunte prin care ni se dezvaluie o veche profetie: se spune ca ce e menit sa fie al tau e pus deoparte si va ajunge la tine candva, cumva. In alta ordine de idei, pregatiti-vade o aventura extraordinara cu magie, muzica si umor! Si fiti atenți la toate indicatiile noastre, pentru ca vom invata cum sa folosim geniul lampii fermecate astfel incat sa ne indeplinim toate dorintele.

SUPEREROII REVIN! (4+)
27.11, ora 11:00, gazduit de Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Avem o veste nu tocmai placuta… lumea povestilor este amenintata de stapanul Internetului! Pentru a ne salva personajele preferate, tot ce trebuie sa facem este sa acordam mai putina importanta jocurilor video si sa citim povesti. Astfel, cele mai indragite personaje de basm vor reusi sa evadeze din Valea Uitarii. O altă misiune importanta a personajelor este aceea de a reuni familiile si de a le aduce aminte importanta petrecerii a cat mai mult timp impreuna.

Rezerva locuri si cumpara bilete

Biletele sunt disponibile:

  • online, pe platforma Entertix.ro și Myticket.ro
  • la Casa de Bilete din Piața Amzei nr. 13 / tel. 0767 934 374.
  • la punctele de ticketing deschise de Teatrul Ion Creangă la Sala Mică și la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” cu o oră înainte de spectacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s