Atelierele pentru copii se intorc in programul Teatrului Ion Creanga

Incepand cu luna noiembrie atelierele pentru copii se intorc in calendarul de activitati organizate si puse la dispozitie publicului larg de Teatrul Ion Creanga.

Pentru a sprijini dezvoltarea celor mici si a veni in sprijinul familiilor cu activitati pe cat de diverse, pe atat de interesante, Teatrul Ion Creanga da startul unei noi serii de ateliere creative. Atelierele au loc in weekenduri la Sala Mica a Teatrului – Str. Biserica Amzei nr. 21-23, sub indrumarea actorilor, fiecare dintre acestia propunand o tema si o abordare diferita.

  • 13 noiembrie, ora 11:00 – Despre Daruri – Lectura si atelier de bricolaj
  • 14 noiembrie, ora 11:00 – Povestile din ravasul naravas – Atelier de improvizatie
  • 20 noiembrie, ora 11:00 – Sistemul solar – Atelier stiintific demonstrativ (in versuri)
  • 27 noiembrie, ora 11:00 – Pictura cu nasturei – Atelier creativ
  • 28 noiembrie, ora 11:00 – Despre Daruri – Lectura si atelier de bricolaj

Despre Daruri – Lectura si atelier de bricolaj
Coordonator: Cerasela Popescu
Recomandat copiilor cu varsta peste 4 ani / Durata: 60 min

Atunci cand citim o poveste, imaginatia este un sprijin indispensabil pentru a ne construi o imagine, pentru a proiecta personajele si peisajele descrise. Pentru copii, la fel de importanta este si discutia de la finalul povestii: nu doar pentru a ne asigura ca au retinut elementele din poveste, dar si ca au inteles sensul acesteia. Iar cu ajutorul unui obiect-simbol, reprezentativ si simplu de confectionat, ne putem asigura ca morala povestii ramane alaturi de cei mici pentru un timp indelungat.
Imbinand lectura, discutiile relaxate si activitatile distractive de bricolaj, atelierul coordonat de actrita Cerasela Popescu abordeaza de fiecare data noi teme si subiecte. Astfel, pornind de la povestea „Doi frati si un oras” de Chris Smith, atelierul din luna noiembrie (13 si 28 noiembrie) se va concentra asupra semnificatiei si importantei darurilor, folosind pilda celor doi frati din vechime.  Iar la final, copiii vor putea confectiona si decora o cutiuta simpatica, numai buna pentru a include o surpriza.
Povestile din ravasul naravas – Atelier de improvizatie
Coordonator: Mihai Verbitchi
Recomandat copiilor cu varsta peste 5 ani / Durata: 60 min

Stiti cum incepe povestea noastra? Totul porneste de la o palarie magica, in care se amesteca nume, emotii, culori si oricare alte cuvinte va vin in minte. Apoi povestitorul extrage pe rand cate un ravas naravas, iar ceea ce sta scris pe el devine parte din poveste. Pentru ca totul sa fie presarat cu voie buna, participantii pot opta pentru extragerea unui nou ravas sau biletel ori de cate ori vor ca povestea sa urmeze alta directie. Iar atunci cand personajele intra in prea multe incurcaturi, lucrurile se descurca mult mai usor cu ajutorul… desenelor.
Sistemul solar – Atelier stiintific demonstrativ (in versuri)
Coordonator: Voicu Hetel
Recomandat copiilor cu varsta peste 4 ani / Durata: 60 min

Sistemul solar nu mai are nici un fel de taina pentru ghidul nostru, care ne-a pregatit o sesiune de demonstratii stiintifice si versuri simpatice. Despre ce? Despre planete si rachete, sateliti si asteroizi, despre aselenizare si despre primul telescop, cu ajutorul caruia a fost observata planeta Venus. Iar pentru ca fiecare atelier ne provoaca si la mesterit, la final ne vom realiza propria planeta cu satelit.
Pictura cu nasturei – Atelier creativ
Coordonator: Nicoleta Rusu
Recomandat copiilor cu varste peste 4 ani / Durata: 60 min

Nastureii au facut parte dintotdeauna din arsenalul de jucarii al celor mici ca elemente decorative, alcatuind boticul sau ochisorii ursuletului de plus preferat. Dar stiati ca nastureii pot tine locul acuarelelor sau creioanelor colorate pentru a crea o opera de arta? Sub indrumarea actritei Nicoleta Rusu, cei mici vor folosi nasturei de diferite forme, marimi si culori pentru a confectiona un obiect inedit in cadrul atelierului: un tablou de toamna.

Informatii utile:
Biletele pentru ateliere se pot achizitiona online, pe platformele de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro, de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga – tel. 0767.934.374, sau de la Sala Mica, cu 30 de minute inainte de inceperea atelierului. Avand in vedere numarul redus de bilete puse in vanzare pentru fiecare activitate in parte (10 bilete/activitate), va recomandam sa achizitionati biletele in avans.
Biletele se achizitioneaza doar pentru copii. Adultii insotitori beneficiaza de acces gratuit.
Accesul se face conform normelor in vigoare pentru combaterea si raspandirea virusului Sars-CoV-2. La intrarea in sala, persoanele cu varsta peste 12 ani trebuie sa prezinte certificatul digital COVID pentru a face dovada vaccinarii sau a trecerii prin boala. Purtarea mastii de protectie ramane obligatorie pe toata durata reprezentatiei pentru persoanele cu varsta peste 5 ani.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s