Programul MAgia MAternitatii, implementat la Resita

La Spitalul Judetean de Urgenta Resita a fost implementat, la inceputul acestei luni, Programul MAgia MAternitatii: din burtica, la pieptul mameiprogram creat si implementat de catre specialistii perinatali din cadrul Asociatiei ProMAMA.

Programul reuneste mai multe proceduri perinatale recomandate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si practicate de rutina in alte tari europene, contribuind in mod semnificativ la salvarea de vieti de bebelusi, dar si la sanatatea mamei si a copilului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Maternitatea din Resita este al doilea Spital in care a avut loc implementarea si mai sunt programate inca cel putin trei maternitati in acest an.

Odata implementate si practicate in maternitatile din Romania, aceste protocoale ar putea salva aproximativ 300 vieti de bebelusi in fiecare an. Nevoia de a implementa aceste protocoale este cu atat mai mare cu cat Romania ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste rata mortalitatii infantile (chiar dublu fata de media europeana).

Implementarea programului presupune 2-3 zile de training teoretic si practic pentru personalul medical privind aceste practici, in mod special procedeul Ora Magica si Alaptarea, dar si rooming-in, biological nurturing si comunicare empatica cu lauzele.

Training-ul in maternitati este sustinut de specialistii ProMAMA: Sorana Muresan si Andreea Manea, specialisti Ora Magica, Consultanti in Alaptare IBCLC si educatori prenatali.

Sorana Muresan si Andreea Manea, specialistii Asociatiei ProMAMA

Specialistii ProMAMA au beneficiat de training specializat in aceste proceduri la cel mai inalt nivel posibil, referitor atat la Ora Magica, cat si in ce priveste alaptarea, specialistii ProMAMA fiind certificati international la cele mai inalte standarde. De asemenea, ProMAMA este una dintre cele trei institutii din Europa acreditate sa formeze specialistii in domeniu.

Asociatia ProMAMA isi propune sa implementeze Programul MAgia MAternitatii: din burtica, la pieptul mamei in cat mai multe maternitati din tara noastra, astfel incat impactul asupra viitoarei generatii sa fie, cu adevarat, major.

Mai multe detalii despre programele si activitatea Asociatiei ProMAMA se gasesc pe promama.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s