Liderii anului 2019 in educatie prenatala

Sarcina este, fara indoiala, cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, dar si plina de emotii, provocari si intrebari. In ziua de azi, orice informatie de care avem si nu avem nevoie se afla la un cick distanta. Ne napustesc articole si pagini cu tot felul e informatii legate de sarcina, nastere si tot ce trebuie sa faci si sa nu faci dupa nasterea bebelusului. Nici nu e de mirare ca viitorii parinti se pot simti, la un moment dat, coplesiti de atat de multe informatii, care vin atat din surse online, cat si din partea rudelor si prietenilor. Din aceste motive, educatia prenatala devine esentiala atat pentru femeia insarcinata, cat si pentru viitorii tatici.

La Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2020 recunoastem liderii in educatie prenatala, care vin in intampinarea viitorilor parinti pentru a-i ajuta sa inteleaga toate etapele prin care trec mama si copilul de la conceptie si pana la implinirea varstei de doi ani a bebelusului. Acei lideri care ofera suport viitorilor parinti si ii ajuta sa constientizeze importanta celor 1000 de zile pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului.

Liderii anului 2019 in educatie prenatala sunt:

Eli Roman, Presedintele Asociatiei SAMAS

Cunoscuta jurnalista Eli Roman este mama a doi copii si presedintele Asociatiei SAMAS. Lansat in 2013, SAMAS este cel mai extins program de sanatate si suport pentru mame si sugari in primele 1000 de zile inainte si dupa nastere. Asociatia a dezvoltat prima retea nationala de Educatori Perinatali SAMAS, formata din asistenti medicali si moase specializati in educatia prenatala si postnatala, in nutritia mamei si a copilului.

In 2019, Asociatia SAMAS a devenit prima organizatie care a introdus conceptul Cutiei Bebelusului in Romania, pentru a oferi mamelor si nou-nascutilor din comunitatile defavorizate o sansa la viata si la crestere sanatoasa.

Sorana Muresan, Fondator Asociatia ProMAMA

Sorana Muresan este consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International, Educator Prenatal Certificat Lamaze si Specialist „Ora Magica a Nou-Nascutului”.

In 2009, Sorana a fondat Asociatia ProMAMA, iar de atunci si-a concentrat energia in a le ajuta pe viitoarele si proaspetele mamici sa se bucure de experienta magica a maternitatii si sa faca tot ce este cel mai bine pentru bebelusii lor si pentru ele: sa se bucure de o nastere cat mai implinitoare, sa alapteze si sa isi ingrijeasca puii in mod corect, asa cum au ei nevoie. Sorana Muresan si echipa Asociatiei ProMAMA au adus in Romania programul Ora Magica, fiind deja implementat in cateva maternitati.

Pentru a face posibila Ora Magica in cat mai multe maternitati, Sorana a lansat programul „MAgia MAternitatii – din burtica la pieptul mamei”, care vrea sa schimbe protocoalele din maternitatile romanesti prin alinierea lor la standarde europene, recomandate de OMS, pentru sanatatea viitoarelor generatii din Romania.

Vania Limban, Fondator Active Family Center

Vania Limban este prima moasa independenta din Romania. Cu o experienta de peste 30 de ani, a fost alaturi de sute de femei insarcinate, pe care le-a ajutat in timpul travaliului sau le-a asistat la nastere, aducand pe lume sute de bebelusi. Vania a urmat stagii de pregatire la Universitatea de Vest a Angliei, la Spitalul General din Edinburgh, Scotia, si la Georgetown University, in America, iar in perioada 1997 – 2005 a fost presedinte al Asociatiei Moaselor din Romania si s-a implicat in reabilitarea profesiei de moasa in Romania.

A lucrat in sala de nasteri a Spitalului Universitar Bucuresti, iar din 2002 este manager la Active Family Center si continua sa ofere consultanta ca moasa si ca specialist in nasterea in apa, nasterea activa si alaptare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s