Pro sau contra jocuri video?

Pro sau contra jocuri video?

Cat de daunatoare sunt jocurile video? Este un subiect care nu inceteaza sa apara, in cazul oricarei generatii de copii crescuti cu tehnologia in casa. Fie ca vorbim de jocuri pe calculator, pe consola sau pe telefon, este important sa stim cum sunt cei mici influentati de lumea virtuala. Ca urmare, la Meditatii pentru parinti, iti spunem la ce sa fii atent atunci cand copilul iti cere jocuri video.

Eu sunt genul de psiholog care este pro jocuri video, mai ales atunci cand vine vorba de copii si mai ales atunci cand vine vorba de baieti”, ne avertizeaza din start psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Iar alegerea de a se adresa in special baietilor se bazeaza pe principalii consumatori de jocuri video, intrucat tot de la el aflam ca, in medie, 9 din 10 jucatori sunt baieti.

Iar in cazul baietilor, jocurile video pot fi o cale de descarcare a energiei si a emotiilor puternice, atata timp cat familia implementeaza si niste limite sanatoase. „Din punctul meu de vedere, este mult mai sanatos sa ne exprimam agresivitatea in mediul online decat in mediul offline”, explica Gaspar Gyorgy.

Cand vorbim de jocuri video, este important sa stabilesti, impreuna cu prichindelul tau, un program dedicat, in functie de ce are de facut in fiecare zi. Pentru preadolescenti si adolescenti, o sesiune zilnica de joc poate dura intre 30 si 50 de minute.

Afla mai multe sfaturi despre cum sa dozezi jocurile video in viata copilului tau, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s