Dezvoltarea copilului: Diferentele intre fete si baieti

Dezvoltarea copilului: Diferentele intre fete si baieti

La nivel psihologic, nu numai ca observam niste inclinatii diferite in cazul fetelor si baietilor, dar si ritmul lor de maturizare este diferit. Despre ce sa observi la dezvoltarea copilului tau, in functie de sex, iti vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Intr-o editie anterioara a emisiunii, am vorbit despre diferentele psihologice dintre fete si baieti. Am discutat despre emisferele cerebrale si cum, in general, fetele au inclinatii artistice, in timp ce baietii se duc mai mult spre partile de analiza si logica.

De aceasta data, ne concentram mai mult pe dezvoltarea copilului, pe ritmul schimbarilor dintre fete si baieti. „In general, baietii egalizeaza fetele, din punct de vedere neuropsihologic, pe la 12 ani, cand, de fapt, se modifica deja undele cerebrale”, explica psihologul Marius Zamfir.

Pana atunci insa, fetele ajung sa isi dezvolte mai repede vorbirea, limbajul non-verbal si chiar si empatia – partea de intelegere a emotiilor.

Despre ce diferente intre dezvoltarea fetelor si a baietilor a mai observat Marius Zamfir chiar in familia sa poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s