Orasul din cutii de carton

Cand vine vorba de realizat jucarii, reciclarea creativa devine, parca, si mai creativa. Este extraordinar cat de multe lucruri poti face din sticlele de plastic goale, din role de carton, din CD-uri vechi sau chiar din creioanele cerate pe care cel mic nu le mai foloseste.

Cutiile de carton, fie ele de suc sau de lapte, pot fi transformate, la randul lor, in jucarii sau accesorii de joaca foarte interesante. Cu putina imaginatie poti face dintr-o cutie de lapte o hranitoare pentru pasari sau o barcuta cu panze, iar daca strangi mai multe cutii poti construi un adevarat oras. Copilul tau se va bucura cu siguranta sa-si plimbe masinutele si papusile pe strazile unui astfel de oras in miniatura.

Iata, mai jos, lista cu materiale necesare:

  • cutii de carton de diferite marimi (de lapte sau suc)
  • hartie alba sau colorata
  • foarfeca
  • creioane colorate, carioci sau acuarele
  • lipici

Adauga la lista de mai sus putina creativitate, rabdare si pofta de joaca si vei avea tot ce iti trebuie pentru a construi un orasel din cutii de carton. Nici nu mai e nevoie sa-ti spunem ce pasi sa urmezi; cunosti bine poezia cu „masoara, decupeaza, coloreaza si lipeste”.

Suntem insa curiosi sa aflam cum vi s-a parut aceasta ctivitate, tie si copilului tau, asa ca iti asteptam comentariile in rubrica de mai jos.

Intre timp, iti lasam cateva imagini pentru inspiratie:

Surse foto: https://liagriffith.com, http://cafe-veyafe.com, http://unicornhatparty.com, http://www.creativityinprogress.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s