Creioane cerate reciclate artistic

Creioanele colorate au o viata foarte activa si interesanta. Sunt unele dintre cele mai indragite accesorii din trusa artistica a celor mici si se mentin in forma dansand cu bucurie pe hartie, in timp ce dau viata unor desene pline de creativitate. Din pacate, la un moment dat se tocesc destul de mult si devin mult prea mici pentru a mai putea fi manuite de copii.

Daca ai astfel de creioane in casa, pregateste-le pentru o activitate simpatica de reciclare creativa: creioane topite pe hartie cerata.

Materiale necesare:

  • Creioane cerate;
  • Hartie cerata;
  • O razatoare;
  • Foarfeca;
  • Marker;
  • Un prosop de bucatarie;
  • Fier de calcat.

Activitatea e foarte simpla, asa cum te-am obisnuit deja. Prima etapa a proiectului i se va parea foarte amuzanta copilului tau, pentru ca va avea de dat pe razatoare creioanele colorate deasupra unei coli de hartie cerata.

Intre timp, tu baga fierul de calcat in priza, setandu-l pe treapta cea mai joasa.

Dupa ce copilul a razuit suficienta culoare pe toata suprafata colii, aseaza cu grija alta coala de hartie cerata deasupra si pune cele doua coli pe un prosop vechi de bucatarie.

Acopera colile cu un capat al prosopului si incepe sa calci usor cu fierul, pana cand culorile incep sa se topeasca (verifica din cand in cand, dand la o parte prosopul).

Dupa ce ai terminat de calcat, lasa colile sa se raceasca, apoi roaga-l pe copil sa deseneze cu markerul o inimioara, o floare, o stea, un nor sau orice forma doreste, apoi sa o decupeze cu foarfeca. A obtinut astfel o opera de arta contemporana din hartie cerata si creioane cerate topite.

Tie cum ti-a iesit activitatea? Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos. 

Sursa: porch.com/gigglesgalor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s