Numele si prenumele candidatilor la examenele nationale vor fi publicate in format anonimizat

In conformitate cu prevederile art.5 si ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

Este prima data de la intrarea in vigoare a RGPD cand notele/rezultatele candidatilor vor fi afisate astfel.

In acest sens, pe 17 iunie,  comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen au tiparit, din aplicatia informatica EvNat un raport ce contine: scoala de provenienta a candidatului, judetul, numele si prenumele candidatului, CNP si codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul judetului).

Raportul este distribuit fiecarui candidat, in momentul predarii lucrarii scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat isi va putea vedea rezultatele obtinute la examene.

Citeste si Marian Stas, consultant in educatie, despre decizia de publicare a rezultatelor la examene cu anonimizarea numelor

Listele afisate in centrele de examen si pe site-ul evaluare.edu.ro vor contine urmatoarele informatii: codul unic al candidatului, scoala de provenienta, rezultatele probelor examenului si media.

Comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen au informat candidatii, in cursul zilei de 17 iunie, ca rezultatele vor fi afisate cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

Decizia a fost luata, inclusiv, in baza consultarilor cu partenerii sociali – federatiile sindicale reprezentative din invatamant, reprezentantii parintilor, Consiliul National al Elevilor, Consiliul National al Rectorilor – toti fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui si a prenumelui elevului.

Evaluarea Nationala a inceput pe 15 iunie, cu proba la Limba si Literatura Romana. Miercuri, 17 iunie, s-a desfasurat proba la Matematica, iar joi, 18 iunie, absolventii clasei a VIII-a sustin proba de Limba si literatura materna.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afisa sambata, 27 iunie.

Citeste si Incepe Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a

Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s