O vara pe note muzicale pentru parinti si copii

Asociatia Dalcroze Romania propune primul program de Ateliere de educatie muzicala Dalcroze si Orff din Romania, numit O vara pe note muzicale.

Copiii cu varste de pana in 8 ani sunt asteptati, cu sau fara parinti, la o calatorie muzicala plina de miscare, ritm si emotie. Atelierele vor avea loc in perioada 04 iulie – 25 iulie 2015 si se vor desfasura la Sala ArCub (strada Batistei, nr. 14, foyer etaj) din Bucuresti, in fiecare sambata dimineata, durata fiecarui atelier fiind de maxim 45 de minute.

Educatia muzicala de tip Dalcroze si Orff, in care sunt certificati muzicienii asociatiei,  se bazeaza pe o pedagogie muzicala interactiva si creativa, care:

  • dezvolta simtul muzical si stimuleaza toate tipurile de inteligenta: kinestezica, logico-matematica, spatiala, lingvistica, inter-personala si intra-personala.

  • dezvolta sensibilitatea, facultatea de a exprima in mod liber sentimente si emotii, creativitatea si rafinarea motricitatii.

Pentru copii: Atelierele urmaresc trezirea aptitudinilor muzicale ale copiilor intr-o maniera interactiva, ludica, bazata pe miscare, specifica pedagogiei Dalcroze si Orff. Pentru stimularea creativitatii si a interesului copiilor se folosesc obiecte (mingi, cercuri, corzi, esarfe, saculeti colorati etc) si instrumente de percutie (clave, trianglu, guiro, djembe, maracas, clopotei muzicali metalici, metalofone).

Pentru parinti: Participand sau asistand la ateliere, parintii vor fi capabili ei insisi sa testeze actiunile ritmicii si sa petreaca un timp de calitate cu copiii lor. Un element esential al pedagogiei Dalcroze este improvizatia si interactiunea cu grupul, ceea ce conduce la dezvoltarea creativitatii si a personalitatii generale a copilului.

Notiunile ritmice (masura, raportul intre durate), cele de tempo si dinamica muzicala (nuantele)  precum si notiunile armonice si melodice sunt abordate prin intermediul miscarii, al jocului, al exercitiilor de reactie si coordonare.

Repertoriul este preponderent bazat pe muzica clasica dar contine si cantece de leagan si alte piese din folclor sau folclorul copiilor, care ne ajuta sa-i apropiem pe copii de clasic si sunt necesare pentru a le da o perspectiva mai larga in formarea simtului muzical.

Metoda Orff: „Ofera implicarea totala: combinarea cantului, recitarii, dansului si a interpretarii la instrumente muzicale in procesul invatarii”.

Metoda Dalcroze: Este poate cea mai frumoasa si mai ludica metoda de cunoastere, invatare si aprofundare a muzicii si a limbajului ei, iar cel mai mare merit al ei este acela de a forma iubitori de muzica de calitate”.

Program:

Atelierele de educatie muzicala vor avea loc in fiecare sambata dimineata (4 iulie, 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie), astfel:

  • ora 10:00, atelierul pentru 5-7 ani. Durata: 45 minute. Maxim 12 participanti. La toate atelierele pot asista parintii copiilor participanti.

  • ora 11:00, atelierul pentru 2-4 ani. Durata: 40 minute. Maxim 12 participanti. Atelierele se desfasoara doar in duo 1 parinte – 1 copil.

  • ora 12:00, atelierul pentru 0-1 an. Durata: 40 minute. Maxim 15 participanti. Atelierele se desfasoara doar in duo 1 parinte -1 copil.

Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 30 RON / atelierul pentru 0-1 an si 40 RON / atelierele pentru 2-4 ani si 5-7 ani.

  • Grupele de varsta pot varia, in functie de numarul si interesul participantilor
  • Se recomanda imbracaminte si incaltaminte lejera, atelierele se desfasoara intr-un spatiu cu parchet din lemn masiv.

Modalitate de inscriere si plata:

Inscrierea se face pe baza unui e-mail trimis la adresa office@dalcroze.ro, care sa contina urmatoarele informatii: numele, prenumele persoanelor participante (adulti, copii) si varsta copiilor, precum si datele de contact.

Dupa confirmarea inscrierii, este necesara achitarea taxei de participare.

Daca nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai daca retragerea este anuntata cu cel putin doua zile inainte de inceperea primului atelier, suma din care se va scadea comisionul bancar. In cazul in care retragerea intervine mai tarziu, valoarea primului atelier (30 RON sau 40 RON, in functie de atelier) este retinuta.

Taxa poate fi achitata si in ziua primului atelier, dar inscrierea este obligatorie, pe adresa de e-mail de mai sus.

Pentru mai multe detalii intra pe: www.dalcroze.ro, www.facebook.com/dalcrozeromania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s