Nu toți eroii poartă cape

Începutul vieții unui om – copilăria – cea de care ne-am bucurat cu toții la un moment dat, ne influențează tot parcursul vieții chiar dacă în mod conștient nu ne aducem aminte prea multe detalii din această perioadă. Primii ani de viață ne „fac cunoștință” cu lumea înconjurătoare și ne-o arată așa cum e ea – fascinantă, frumoasă, plină de surprize, de bucurii și lucruri noi.

Dacă un copil își face impresia despre lume că e un loc sigur în care poate să aibă încredere, atunci acest copil va crește cu certitudinea că lumea e un loc sigur pentru el și pentru cei dragi lui și va dori să o păstreze așa.

Prietenii de la Cartoonito – cel mai nou program de divertisment pentru preșcolari și părinți, și-au asumat misiunea curajoasă de a crește, alături de părinți, generații noi de eroi, prin încurajarea și protejarea individualității și personalității fiecărui copil, creând un loc sigur pentru aceștia, unde pot petrece timp de calitate cu părinții în timp ce urmăresc producții animate special construite pentru a le insufla valori precum prietenia, loialitatea, munca în echipă, compasiunea, creativitatea și curajul.

Dar ce mai înseamnă în zilele noastre să fii erou? Mai ales pentru cei mici? Cum pot aceștia să fie eroi și să contribuie la o lume de mâine mai bună? În primul rând să fie ei înșiși în felul lor, unic și fără filtru – cu toate capriciile și gingășiile care vin la pachet, să învețe, să râdă, să nu înceteze să fie curioși, să eploreze lumea înconjurătoare și să iasă din liniile impuse de societate, să știe cine sunt, să-și cunoască valoarea personală și să nu înceteze să viseze.

Prin intermediul acestei campanii, Cartoonito își propune să contribuie la gradul de conștientizare asupra timpului pe care părinții îl petrec cu copiii lor, dar și asupra importanței încurajării personalității autentice a acestora – pentru generații noi de eroi care nu poartă cape, dar sunt printre noi, foarte pe-aproape gata să facă din mâine un loc mai bun pentru oricine.

În loc de încheiere și în semn de apreciere vă invităm să reflectați la cele de mai sus și, alături de prichindeii voștri, să vizionați episoadele din Generații noi de eroi pe care la dispoziție, mai jos, vi le-am pus.

Să aveți mereu
În suflet, și în gând,
Că ai voștri prichindei
Vor prinde aripi și lumea o vor salva
Doar dacă voi le veți cultiva
Curajul, compasiunea, acceptarea de sine și curiozitatea!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s