Recomandări de cărți pentru copii de la Editura Nemi

Cu fiecare carte, lumea copiilor se deschide și mai mult și atunci începe magia. Descoperă #plăcerealecturii prin poveștile Nemi și fă cunoștiință cu personaje amuzante, poznașe, jucăușe și mult iubite.

Editura Nemi are cărți pentru toate vârstele. Copiii sunt astfel vizitatorii unor lumi imaginare care îi ajută să se dezvolte, să descopere lucruri noi și să se aventureze alături de personajele preferate în diferite peripeții.

Pentru copii, lectura este un element definitoriu în dezvoltarea lor și ar trebui să fie pe lista de to do în fiecare zi. O interacțiune care poate transforma o oră aparent obișnuită pentru părinți într-o amintire extrem de importantă pentru copii. O amintire care îi ajută să gândească, să simtă și să adauge un strop de curiozitate în viața lor. Fiindcă niciodată nu e prea devreme să împrietenim copiii cu cărțile și să le citim.

Pentru 0-3 ani

Pentru cei mici, cărțile în format boardbooks sunt perfecte de răsfoit și de analizat:

Niciuna dintre poveștile pe care le traversează micul Lama nu e lipsită de mici obstacole, dar mama nu e niciodată prea departe și ea îi oferă mereu sprijinul de care are nevoie.

Pentru cititorii 3+

Băncuța este prima carte pentru copii scrisă de Meghan, Ducesa de Sussex, și este cartea perfectă pentru tați și copilași. Este o poveste plină de emoții.

Meghan redă într-un mod minunat relația specială dintre tată și fiii săi, așa cum este ea văzută prin ochii mamei. Toți cititorii se vor regăsi în viziunea ei poetică și meditativă despre viitorul propriei familii.

Christian Robinson, ilustratorul răsplătit cu prestigiosa Caldecott Medal, îmbogățește paginile cu minunatele sale culori și cu bucuria care îi sunt caracteristice.

Această carte duioasă este menită să fie prețuită vreme de generații de acum înainte.

Privește, aceasta e băncuța
De unde va-ncepe povestea.
Povestea iubirii dintre tată și fiu,
Eu alta mai frumoasă pe lume nu știu.

Kipper este un tovarăș excelent de călătorie, alături de care copiii pot descoperi lumea înconjurătoare. Presărată cu umor și veselie, seria este o invitație spre a descoperi mai multe despre prietenie și loialitate.

În seria O lume incredibilă știința îmbracă haine de poveste, în culori puternice. Cărțile din serie, scrise într-un limbaj prietenos și cu ilustrații superbe îi ajută pe copii să facă primii pași în lumea naturală.

Pentru cititorii 4+

Colecția TINA BALERINA reprezintă o serie de povești pentru copii scrise de Marilyn Singer și ilustrate de Alexandra Boiger.

Copiii vor călători în lumea fascinantă a baletului, alături de Tina, micuța dansatoare, învățând lecții importante de viață.

Dar Motan se joacă este prima carte de activități din seria DAR MOTAN, atât de îndrăgită de copii. Cei mici se vor distra, alături de simpaticul motan, cu ghicitori, colorat, desenat, vor călători în labirintul pisicesc, vor descoperi indicii și detalii, își vor pune mintea la contribuție pentru a găsi răspunsurile corecte. Nu lipsesc activitățile de gătit, grădinărit, modelat sau decupat. Dar Motan este un adevărat tovarăș de joacă, alături de care totul se transformă în ceva distractiv!

Ilustrațiile splendide, care însoțesc și animă povestea, adaugă încă un strop de umor și de culoare timpului petrecut împreună cu deja celebrul motan de librărie.

Pentru cititorii 6+

Seria Nemi Explorator cuprinde titluri care explorează lumea naturală, de o manieră accesibilă și prietenoasă și cuprinde răspunsurile la aproape toate întrebările micilor cititori.

Pentru cititorii 7+

Una dintre cele mai noi serii la Nemi, „Animăluțe prietenoase”, scrisă de Tilda Kelly și cu ilustrații de Gavin Scott, cuprinde povești pline de aventură, despre familie, prietenie, iubire și curaj.

Salvarea puiului de koala

Un incendiu cumplit dă naștere unei mari prietenii. Ruby este o fetiță cu totul specială. Îi plac foarte mult animalele. Nu suportă sunetele prea puternice, mirosurile neplăcute și să i se amestece ingredientele din salată. Însă, mai presus de toate, urăște schimbările. Când descoperă un pui de urs koala, viața ei se transformă într-un mod de-a dreptul minunat! Oare încercarea de a-și ajuta noul prieten să se pregătească pentru grădinița puilor de koala o va face pe Ruby să își înfrângă teama de prima zi de școală?

Urangutanul singurel

Puiul de urangutan Budi are nevoie de o mămică… la fel ca Erin. Mama adoptivă a lui Erin, Rachel, este medic veterinar într-un adăpost pentru primate. Când un urangutan nou-născut pe nume Budi este abandonat, Rachel acceptă să-l ia acasă pentru câteva zile. Erin nu a mai avut niciodată un coleg de cameră, cu atât mai puțin unul atât de simpatic! Deși îi place enorm să aibă grijă de Budi, Erin știe că acesta trebuie să crească alături de alți urangutani. Oare va putea Erin să îl ajute pe Budi să învețe cum să aibă încredere în noua lui familie?

Pinguinul pitic

De Crăciun, Millie nu-și dorește decât să fie din nou cu mămica ei…
Lui Millie îi e groază de prima vacanță de Crăciun în plină vară de care va avea parte de când s-a mutat în Australia. Însă, când găsește un pui de pinguin pitic naufragiat pe plajă, nu-și mai dorește decât să-l salveze. Animăluțul prietenos este o fetiță, pe care o numește Evie și de care Millie se atașează repede, fiindcă e la fel de singură ca ea. Vor putea, oare, Millie și Evie să găsească prietenia de Crăciun?

Pentru cititorii 9+

Copiii pot descoperi aventurile lui Beowulf în această legendă epică anglo-saxonă, recreată cu brio de către unul dintre cei mai îndrăgiți autori de cărți pentru copii din Marea Britanie, Michael Morpugo.

„Plecați urechea și cu luare-aminte mă ascultați, prieteni, căci vă voi istorisi o poveste ce spusă este de o mie de ani și chiar mai bine. O fi ea poveste veche, dar, după cum veți descoperi, ne tulbură și ne înspăimântă și astăzi la fel de mult ca pe strămoșii noștri, fiindcă tot ne mai temem de răul care pândește în întuneric și dincolo de el. Știm cu toții că vine o vreme când, fiecare în felul său, trebuie să-și înfrunte temerile și să se lupte cu un monstru al nopții care, de ar putea, la cel mai mic prilej ne-ar năvăli în case și în suflete.“ –

Michael Morpurgo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s