Noi povesti pentru copii in antologia Cartea Basmelor, de Petre Craciun

Noi povesti pentru copii in antologia Cartea Basmelor, de Petre Craciun

Scriitorul de povesti pentru copii, Petre Craciun, va lansa un nou volum, Cartea Basmelor, o antologie a celor mai frumoase 50 de texte ale autorului, la care se adauga 14 basme noi.

Evenimentul de lansare are loc luni, 28 august 2017, de la ora 14:00, la Institutul Cultural Roman, si va fi presarat de surprize pentru cei mici si cei mari.

Antologia Cartea Basmelor, aparuta la Editura Zorio, cuprinde 50 dintre cele mai frumoase povesti pentru copii, scrise de Petre Craciun in ultimii 25 de ani. Editia cuprinde textele publicate in volumele „Basme” (2013), „Basme pentru familia mea” (2014) si „Povesti din Tara Copiilor Fericiti” (2016). Sunt adaugate si 14 basme noi, care nu au mai fost publicate pana acum.

Evenimente in cadrul lansarii volumului Cartea Basmelor

Vor prezenta cartea criticul literar Alex Stefanescu, etnologul prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu, Victor Gh Stan, presedintele Filialei pentru copii si tineret a Uniunii Scriitorilor. Va mai vorbi despre volum, in calitate de ilustrator, artistul plastic brailean Hugo Maracineanu.

Actorul Zoltan Octavian Butuc va citi fragmente din basmele cuprinse in antologie.

Monica Benedic (cantautor) si Carla Lucaci (elev-interpret) vor intrepreta piese proprii, dupa versurile autorului.

Cu acest prilej, va fi lansata si pagina web a scriitorului, care va putea fi accesata la adresa www.petrecraciun.ro.

Despre Petre Craciun

Petre Craciun este membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala pentru copii si tineret. Autorul a scris 16 volume pentru copii, primind Premiul Uniunii Scriitorilor in anul 2016 pentru romanul Cu Andersen in Regatul Povestilor”.

In 2017, Petre Craciun a fost finalist la categoria Literatura pentru copii, in cadrul evenimentului Premiile de Excelenta Itsy Bitsy.

A fost invitatul Romaniei la Targul International de Carte pentru copii de la Bologna din 2016 si participa la numeroase intalniri cu copiii din tara si de peste hotare.

Autorul a fost invitatul Institutului Cultural Dimitrie Cantemir”, din Istanbul, pentru a participa la Festivalul International de Literatura Tanpinar”, avand cinci intalniri cu elevi din Turcia, carora le-a fost prezentat volumul The Girl in the Rose”.

Tot la invitatia ICR, Petre Craciun s-a intalnit cu romanii din Valea Timocului, citindu-le basme proprii in biserica din Gorneana si oferindu-le carti pentru copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s