Motivele pentru care copilului nu ii place scoala

Motivele pentru care copilului nu ii place scoala

De ce, dupa primele zile de scoala, entuziasmul copiilor scade atat de brusc si de mult? La Meditatii pentru parinti, iti spunem cele mai frecvente motive pentru care copilului tau nu ii place scoala.

Ni se pare ca, in ultima vreme, copiii se satura tot mai repede de scoala. S-ar putea sa fie doar o impresie, avand in vedere ca putine s-au schimbat in sistemul educational si poate ca am uitat ca si noua ni se ducea entuziasmul la fel de repede.

Sunt cateva cauze care provoaca aceasta schimbare, iar cele mai multe nu tin atat de piciul tau cat tin de tine si de mediul in care invata.

De ce nu ii place scoala? Pentru ca i se cere sa performeze, cand inca nu a deprins conceptele. Pentru ca se pune presiune pe el si la scoala si acasa. Pentru ca sunt copii cu care nu se intelege bine. Pentru ca avea asteptari diferite. Pentru ca nu s-a obisnuit cu reguli noi sau nu le intelege.

Precum vezi, motive sunt suficiente. Cum le rezolvi? La Meditatii pentru parinti, Carmen Anghelescu, doctor in psihologia dezvoltarii copilului, iti ofera o serie de solutii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s