Gadgetul de marti: Robotelul care ofera programare pentru copii

Gadgetul de Marti: Programare pentru copii cu Ozobot

Noile generatii vor avea de a face cu tehnologia si programarea, fie ca vor sa studieze in domeniu, fie ca nu. Pentru a bune bazele de programare pentru copii, la Happy Music cu Ruxandra si Marius, am gasit Ozobot, robotelul prin care cei mici invata programare, prin desen. Mai multe despre robot ne spune taticul pasionat de tehnologie, Cristian Lacraru, in podcastul de aici.

Stim ca multi parinti si-ar dori ca micutii lor sa invete robotica si programare, cele doua devenind abilitati aproape universal valabile.

Ca urmare, am cautat o jucarie care sa le imbine pe amandoua, intr-un mod accesibil chiar si pentru cei mai mici dintre pici. Iar Cristian Lacraru ne-a ajutat sa o gasim.

Ozobot este un robotel de marimea unei mingi de golf, care ofera programare pentru copii. Este util si pentru picii care au nevoie sa isi organizeze ideile intr-o anumita ordine, pentru a-si atinge un obiectiv. „Pentru ca, pana la urma, asta inseamna programare”, spune Cristian Lacraru.

Modul in care functioneaza robotelul este foarte distractiv: primeste comenzi prin desene. Astfel, liniile si culorile desenate pe hartie, tableta sau laptop devin linii de cod, prin care robotelul porneste sau se opreste, se invarte sau urmeaza o directie.

Descopera mai multe despre acest instrument de programare pentru copii, din acest podcast.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s