De ce bebelusul nu doarme noaptea

De ce bebelusul nu doarme noaptea

Multi tineri parinti se confrunta cu aceasta problema si nu stiu ce sa mai faca atunci cand bebelusul nu doarme noaptea. La Parinti de Pici, noi iti propunem o solutie simpla, dar care da rezultate in timp.

Pentru a-ti ajuta puiul sa invete sa doarma in timpul noptii, trucul este sa il inveti diferenta dintre zi si noapte. Pare simplu la inceput, dar va dura ceva pana sa reusesti.

Invatandu-l diferenta dintre zi si noapte, dintre activitatile, ritmurile si zgomotele fiecarei parti ale zilei, iti vei ajuta bebelusul sa isi creeze o rutina de masa si un program de somn si sa stie cand te intorci acasa, dupa o zi la cresa, cu bona sau cu bunicii.

Pentru a reusi sa faci asta, primul pas este ca, atunci cand bebelusul nu doarme noaptea, sa nu faci prea multa conversatie cu el, sa lasi intuneric in casa chiar si cand te duci sa il hranesti si sa nu il privesti in ochi.

„Eu m-am simtit destul de prost la inceput, comportandu-ma noaptea mai degraba ca un robot fara chef de vorba, decat ca o mama dragastoasa. Dar m-am obisnuit, iar copilul a invatat, pana la urma, ca noaptea se doarme, asa cum a invatat ca pe timpul zilei se face mult zgomot”, marturiseste Georgiana, mama de pici.

Afla mai multe despre ce sa faci cand bebelusul nu doarme noaptea, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s