Mini-album foto pentru amintirile de 1 Iunie

Incepand din acest an, 1 Iunie este zi libera nationala, tocmai pentru ca parintii sa-i poata sarbatori pe copii in cel mai frumos mod posibil – petrecand intreaga zi alaturi de ei.

Fie ca esti din/in Bucuresti si vii in Parcul Al. Ioan Cuza la Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala, fie ca petreci ziua de 1 Iunie in alte locuri, suntem siguri ca vei strange o multime de amintiri frumoase in aceasta zi.

Tocmai de aceea iti aratam cum poti face un mini-album foto in care sa pastrezi cele mai dragi fotografii realizate impreuna cu familia de 1 Iunie.

Materiale necesare:

  • cateva coli de hartie cartonata (orice culoare/culori doresti)
  • o bucata de carton
  • cutter/foarfeca
  • rigla si creion
  • lipici
  • capsator
  • panglica
  • optional (pentru decorat copertile albumului): hartie decorativa/carioci/nasturi

Albumul foto este foarte usor de realizat. Pentru inceput, taie hartia cartonata in fasii late de 15 sau 20 de centimetri, apoi indoaie-le pe modelul acordeonului, la distante de 10 sau 15 centimetri.

Daca tai mai multe fasii, atunci lipeste-le intre ele, pentru a obtine un acordeon cartonat mai lung.

Acesta va deveni mini-albumul tau foto, nu inainte de a-i face copertile:Taie doua bucati de carton la dimensiunea „ramelor foto”, apoi lipeste-le pe fiecare din cele doua capete ale albumului.

Tocmai ai lipiti copertile albumului, pe care le poti decora lipind hartie decorativa, nasturi, abtibilduri sau desenandu-le pur si simplu cu creioane colorate sau carioci (lasa-l pe copil sa personalizeze copertile).

Foloseste apoi capsatorul pentru a face una sau doua gauri in cele doua coperti si prinde in ele cate o bucata de panglica, pentru a putea inchide albumul.

Alege impreuna cu restul familiei fotografiile pe care sa le puneti in album, lipiti-le si pastrati albumul la vedere, pentru a-l rasfoi de fiecare data cand vreti sa revedeti amintirile zilei de 1 Iunie!

 

Tu ce amintiri ai strans de 1 Iunie? Povesteste-ne in rubrica de raspunsuri de mai jos!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s