Ce modele de viata urmeaza copiii nostri?

Ne aflam intr-un moment in care se pare ca modelele autentice sunt pe cale de disparitie si aproape ca nu mai reusim sa gasim modele de viata demne de urmat.

Totusi, cred ca este doar o iluzie si ca de fapt a devenit foarte greu sa identificam, sa cernem si sa diferentiem anti-modelele de modelele autentice care ne pot inspira cu adevarat.

Cred ca unul dintre motivele pentru care se intampla asta, este intensa promovare si “vanzare”, prin toate mijloacele media, a modelelor slabe, si in sens propriu, si in sens figurat.

S-a creat o ceata densa de personaje care sunt promovate drept modele si este o capcana in care riscam sa cadem si noi insine, ca adulti.

Cu atat mai mult si mai dificil este pentru copiii nostri sa faca aceasta distinctie si filtrare. De aceea, cred ca este responsabilitatea noastra sa-i indrumam si sa incercam sa le aratam ce modele de viata ar putea sa-si aleaga.

Dar este posibil ca acest proces (ca multe alte lucruri sanatoase), sa fie mai usor de spus decat de facut. Pentru ca apar urmatoarele intrebari:

  • Cum sa fac sa-i aduc pe acesti oameni pe care ii consider modele, in vizorul copiilor mei?
  • Cum sa ma prezint ca model in fata copilului atunci cand el imi da semne ca nu mai are nevoie de mine sau ca nu ma considera o autoritate?
  • Ce sa fac cand copilul imi neaga sau contesta propria calitate de model?

Despre toate acestea Urania vorbeste in Podcast-ul pe care poti sa il asculti pe blog-ul ei. 

E luna copiilor asa ca ce motiv mai bun ai vrea pentru a face pasul catre cea mai buna varianta a ta ca parinte? Noi iti recomandam seminarul gratuit al Uraniei care cu siguranta este cel mai frumos cadou pe care poti sa i-l faci copilului tau.

Inscrie-te si tu la seminarul 18 Tehnici Fundamentale de Parenting pentru Copii Echilibrati si Parinti Impliniti si fii parte din comunitatea printilor fericiti si responsabili – https://uraniacremene.ro/calendar/

In luna iunie Seminarul se desfasoara la Cluj, Bistrita si Bucuresti.

Vezi aici calendarul si inscrie-te din timp pentru a te asigura ca ai loc in sala. Nu uita ca este un eveniment foarte asteptat printre parinti, iar pana la toamna cand se reia turneul, multe alte lucruri pot sa dezechilibreze armonia din familie. 

Dar tu poti evita aceste lucruri, daca alegi sa inveti de la cel mai apreciat specialist in parenting din Romania. Ne vedem in sala de Seminar!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s