Mesajul copiilor din Romania transmis de Ziua Mondiala a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane

In primele trei zile de la lansarea sa de Ziua Mondiala a Apei, pe 22 martie, mesajul copiilor din Romania a ajuns la peste 3.000.000 de persoane.

Videoclipul „WATER SONG” este primul proiect sonor participativ al copiilor din Romania dedicat apei si a fost realizat la initiativa Administratiei Nationala „Apele Romane”, prin Programul National Cantus Mundi.

Materialul video rezultat a inregistrat peste 100.000 de vizualizari numai pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania, iar audienta totala a proiectului, cu cele peste 250 preluari in media nationala, a cumulat peste 3.000.000 de persoane.

Productia „Water Song” („Cantecul Apei”) a fost realizata sub indrumarea artistica a compozitorului si regizorului muzical Gabriel Scirlet, cu ajutorul inregistrarilor cu sunete ale apei din natura trimise de aproape 1.000 de copii din Cantus Mundi, mixate cu voci ale corurilor din program si cu interventii sonore ale ansamblului de percutie Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli TOTH.

„WATER SONG este un proiect muzical educativ si, de asemenea, ecologic, care se inscrie perfect in filozofia Programului National Cantus Mundi, aceea de a transforma in bine, prin muzica, lumea in care traim. in acelasi timp, este o creatie cu o incarcatura emotionala puternica, iar impactul acestei productii dezvoltate impreuna cu Administratia Nationala Apele Romane, la care au contribuit aproape 1.000 de copii din program, din 23 de judete, ne confirma deschiderea si intelegerea pe care o au cei mici pentru lucrurile importante pentru viitorul lor” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Dezvoltarea proiectului si a campaniei „Water Song” reprezinta un demers de natura educativa si de protejare a mediului, care are in vedere constientizarea si valorificarea apei ca resursa esentiala in viata noastra, a tuturor.

Creatia „Water Song” face parte din campania internationala desfasurata prin programul Natiunilor Unite – UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021, sub sloganul „Pretuieste apa”.

Urmareste videoclipul proiectului Water Song: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s