Water Song, primul proiect sonor participativ dedicat apei, creat de copiii din Romania

Programul National Cantus Mundi Romania si Administratia Nationala „Apele Romane” celebreaza Ziua Mondiala a Apei lansand primul proiect sonor participativ dedicat apei, creat de copiii din Romania.

Productia „Water Song” (Cantecul Apei) reprezinta o creatie muzicala originala si colectiva, realizata in premiera nationala cu participarea copiilor din comunitatea de 60.000 de membri ai Programului National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare prin muzica din Romania, derulat de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

„Water Song” contine inregistrari trimise de copii cu sunete ale apei din natura, ale cursurilor de apa care le sunt dragi, reprezentative pentru zona din care provin. Inregistrarile sunt mixate cu voci ale corurilor din program, precum si cu interventii sonore ale ansamblului de percutie Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de muzicienii Zoli Toth si Bogdan Pop.

Creatia „Water Song” a fost realizata in cadrul campaniei internationale desfasurate prin programul Natiunilor Unite – UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021, sub sloganul „Pretuieste apa”.

Anul acesta, abordarea Organizatiei Natiunilor Unite pentru Ziua Mondiala a Apei, instituita la nivel mondial in 1992 si sarbatorita in Romania din 1993, se concentraza pe constientizarea colectiva a importantei apei in viata noastra, precum si a valorizarii sale ecologice, sociale si culturale in societatea moderna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s