Medierea conflictelor de la scoala

Medierea conflictelor de la scoala

Pentru a evita situatii neplacute sau violente, abuzuri sau neintelegeri, atat la scoala, cat si in alte domenii, putem cere ajutorul unui mediator. La Meditatii pentru parinti, iti prezentam un program gratuit, axat pe medierea conflictelor scolare. Afla aici cum este el util elevilor.

Poate ca ti se pare un concept mai nou, dar medierea scolara devine o practica tot mai comuna.

In primul rand, este nevoie sa intelegem ce presupune acest proces si ce anume face un mediator scolar, pentru solutionarea conflictelor. „Ajutam sa stergem toate problemele care polueaza procesul de invatamant scolar”, explica mediatorul Bruno Demaille. Fara a interveni sau a lua decizii, un mediator scolar „ajuta persoanele sa aiba acelasi limbaj – sa fie siguri ca vorbesc de acelasi lucru si sa gaseasca impreuna solutia”, dupa cum ne explica si Bruno Demaille.

In cadrul scolar, medierea conflictelor poate fi folositoare atat in situatii de bullying, cat si in neintelegeri mai usoare. Are de a face si cu probleme dintre elevi, dar si cu probleme administrative sau solutionarea conflictelor dintre orice grup de persoane.

Impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Bruno si echipa sa au lansat programul D.A. – Dialog Asistat („pentru ca in viata este mult mai placut sa primesti un DA decat un NU”), prin care medierea scolara se realizeaza gratuit, la cererea scolilor.

Afla mai multe despre program si despre ce presupune medierea conflictelor, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s