Jocurile Copilariei: Tara, tara, vrem ostasi cu Raluca Loteanu

„Tara, tara, vrem ostasi” este unul din acele jocuri care strange toata gasca de la bloc sau din parc si de care este imposibil sa te plictisesti. Aminteste-ti aici cum se joaca, alaturi de bloggerita Raluca Loteanu.

Ce copilarie ar fi completa fara „Tara, tara, vrem ostasi”? Daca si acum, cand mai auzi strigarea, iti vine sa intrebi „Pe cine?”, este cazul sa iesi din nou in parc si sa reiei jocul copilariei, in familie.

Daca micutul tau inca nu a invatat jocul, acum este momentul sa il inveti regulile.

Numar de jucatori: de la 6 in sus (ideal ar fi sa fie un numar par de jucatori, pentru a forma doua echipe echilibrate).

Ai nevoie de: un spatiu mare, in care se poate alerga.

Cum se joaca:

Jucatorii se impart in doua echipe. Fiecare echipa formeaza un sir, jucatorii tinandu-se de maini. Cele doua echipe se pun la o distanta de cativa metri si stau fata in fata.

O echipa striga: „Tara, tara, vrem ostasi!”

Cealalta raspunde: „Pe cine?”

Cei care au strigat spun: „Pe…” (si mentioneaza numele unui jucator de la adversari).

Acel jucator va pleca de la echipa sa, alergand spre ceilalti si incercand sa sparga sirul adversarilor. Daca reuseste, se intoarce la echipa lui cu un jucator de la ceilalti. Daca nu reuseste sa treaca de sir, se alatura echipei care l-a strigat.

Cine castiga:

Castiga echipa care a adunat toti ostasii. Cand intr-o echipa a mai ramas un singur jucator, avand in vedere ca nu poate forma un zid de unul singur, acea echipa a pierdut.

„Am avut o copilarie plina de jocuri si sunt foarte fericita ca a fost asa”, povesteste Raluca Loteanu. Afla aici amintirea ei legata de „Tara, tara, vrem ostasi”.

Ghici cui ii mai place sa joace „Tara, tara, vrem ostasi”?


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s