Jocurile Copilariei: Tara, tara, vrem ostasi cu Dana Rogoz

Tara, tara, vrem ostasi! Pe cine? Pe tine! Hai la joaca! Alaturi de Dana Rogoz, invatam regulile unuia dintre cele mai indragite jocuri ale copilariei.

„Am avut cele mai tari jocuri posibile!” – ne spune Dana Rogoz, amintindu-si de toate momentele dragi din copilarie. Si, desi i-a fost greu sa aleaga unul singur, actrita a ales sa ne vorbeasca despre Tara, tara, vrem ostasi.

Redescopera regulile si hai in parc!

Numar de jucatori: de la 6 in sus (cel mai bine este sa fie un numar par, astfel incat sa se poata forma doua echipe echilibrate).

Ai nevoie de: un spatiu mare, in care se poate alerga.

Cum se joaca:

Jucatorii se impart in doua echipe. Echipele se indeparteaza cativa metri una de cealalta si se pun fata in fata. In fiecare echipa, jucatorii stau brat la brat.

Prima dintre echipe incepe jocul spunand: „Tara, tara, vrem ostasi!” Cealalta echipa raspunde: „Pe cine?” Si atunci este ales unul dintre membrii echipei adverse si i sa striga numele.

Cel ales trebuie sa alerge spre echipa adversa si, venind in forta, sa incerce sa rupa o „veriga” din lantul format de jucatorii adversari. Adica, sa treaca de doi copii care se tin de brate.

Daca reuseste, se intoarce la echipa lui cu un jucator de la ceilalti. Daca nu reuseste sa treaca de lant, se alatura echipei care l-a strigat. (De obicei, jucatorii mai slabi sunt alesi primii. Dana Rogoz isi aminteste ca, desi nu era cea mai puternica, iubea din tot sufletul jocul).

Cine castiga:

Castiga echipa care a adunat toti ostasii. Cand intr-o echipa a mai ramas un singur jucator, avand in vedere ca nu poate forma un zid de unul singur, acea echipa a pierdut.

„Am avut o copilarie frumoasa si tare ar fi dragut ca parintii din generatia de acum sa predea stafeta si sa se joace aceste jocuri in continuare”, ne indruma Dana Rogoz. Afla aici amintirile ei din copilarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s