Marile povesti ale Teatrului Ion Creanga revin in montari spectaculoase

Ultimul weekend al lunii februarie aduce vesti bune. Incepand de duminica, 28 februarie, Teatrul Ion Creanga relanseaza seria marilor povesti dedicate copiilor cu varsta peste 6 ani: spectacole impresionante, cu aventuri pline de neprevazut si personaje complexe, care umplu sala de spectacol de aplauze si chicote de bucurie, captivand imaginatia si atentia micilor spectatori.

Noul program de reprezentatii este gazduit de Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”, in Sala Opereta – sala generoasa si primitoare, care permite participarea unui numar de 150 de spectatori, in conditii de deplina siguranta, conform tuturor masurilor de distantare sociala aflate in vigoare.

Primul titlu din serie, programat duminica 28 februarie, ora 11:00, este spectacolul muzical „Jack si vrejul de fasole”, pus in scena de Octavian Jighirgiu dupa povestea lui Joseph Jacobs. Pe acordurile antrenante compuse de Eduard Petru Jighirgiu si in pasii coregrafiei energice semnate de Victoria Bucun, pornim la drum alaturi de Jack, un baiat naiv, dar creativ si ingenios, care pleaca la targ pentru a o vinde pe vacuta Milky. Insa in locul unui pumn de banuti, strengarul se intoarce acasa cu patru boabe de fasole fermecata, convins ca acestea vor creste si creste si creste, transformandu-se intr-un vrej urias. Iar cand vrejul rasare peste noapte si se inalta pana dincolo de nori, Jack se aventureaza in explorarea noului taram, unde va descoperi o gaina cu oua de aur, un pitic cu barba cantatoare si o harpa vorbitoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din distributie fac parte actorii: Ciprian Niculae, Vera Linguraru, Eduard Petre Jighirgiu, Daniel Tudorica, Nicoleta Rusu, Oana Banuta, Cristian Boeriu, Cezar Vlad Popescu, Valeria Stoian, Andreea Gaica, Eliza Teofanescu, Ilinca Atanasiu, Dan Clucinschi, Iuliana Costiniu si Claudian Siman.

Despre noul program de reprezentatii, Gabriel Coveseanu – Managerul Teatrului Ion Creanga declara: „Ne bucuram sa putem readuce marile povesti din repertoriu in sala de spectacol. Jack si vrejul de fasole, premiera anului 2019 la Teatrul Ion Creanga, s-a jucat mult, s-a jucat cu casa inchisa si a fost unul dintre titlurile care au fost solicitate constant de public, alaturi de alte spectacole indragite cum sunt Vrajitorul din Oz sau Punguta cu doi bani si, din pacate – mai intai ca urmare a suspendarii activitatii teatrelor, mai apoi in lipsa unei sali proprii cu o scena generoasa, unde sa avem conditiile tehnice necesare, nu a fost posibil sa il jucam. Dar acum, datorita colaborarii cu Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, toate aceste spectacole exceptionale revin in programul nostru. Pentru echipa Teatrului Ion Creanga, dupa acest hiatus extins in care ne-am concentrat doar pe segmentul nostru de productii mici, pentru bebelusi si prescolari, a fost o veste excelents. Suntem siguri ca si pentru spectatorii nostri este o veste buna – si de-abia asteptam sa ne revedem.”

Biletele pentru spectacolul „Jack si vrejul de fasole” se pot achizitiona online, pe Entertix.ro (bit.ly/Bilete_28feb), sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga – nr. tel. 0767.934.374. Mai multe detalii sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s