Jurnalul unei iubiri, un spectacol de teatru-dans inspirat de povestea reală dintre compozitorul George Enescu și prințesa lui iubită – Maria Cantacuzino (Maruca)

La Opera Națională București au loc, pe 1 și 2 aprilie, începând cu ora 18:30, două noi reprezentații ale spectacolului Jurnalul unei iubiri.

Jurnalul unei iubiri este un spectacol în care teatrul-dans se îmbină cu multimedia, totul desfășurându-se pe muzica lui George Enescu și avându-i în rolurile principale pe actorii Irina Movilă, Marina Fluerașu, George Rotaru, Richard Bovnoczki, Alexandru Chindriș, alături de balerinii Operei Naționale București. Spectacolul este realizat prin proiectul ,,Lovitură de teatru la Operă”, un proiect care-și propune promovarea artiștilor români și a culturii române, în formule artistice variate.

Spectacolul, inspirat de jurnalul Mariei Cantacuzino – Enescu, are ca punct de plecare povestea reală de dragoste dintre compozitorul George Enescu și marea sa iubire, prințesa Maria Cantacuzino, poveste căreia regizoarea și coregrafa Andreea Tănăsescu îi dă viață prin imagini și sunete. La realizarea proiectului și-au adus o valoroasă contribuție artiștii: Cristina Barbu – scenograf, Dana Fries – designer vestimentar, Vali Chincișan – artist vizual, Cătălin Crețu – compozitor, Armine Vosganian – asistent regie, Andreea Vălean – balerină a Operei Naționale București, asistent coregrafie proiect, George Pleșca – asistent coregrafie proiect, coregraf independent.

Jurnalul unei iubiri – un spectacol unic în peisajul scenic actual, în care teatrul de cuvânt și expresie corporală se întâlnește cu dansul, cu baletul, și unde cuvântul se îmbină cu ritmul mișcărilor armonioase. Iar firul se deapănă pe sublima muzică enesciană și pe un text bine scris de Andreea Tănăsescu, cea care semnează și regia și coregrafia acestui eveniment teatral de neuitat. Proiectul a fost creat printr-un program nou inițiat de către Opera Națională București, numit „Lovitură de teatru la Operă”, program dedicat artiștilor creatori români.

,,Spectacolul, inspirat de jurnalul prințesei Maria Cantacuzino – Enescu este un omagiu adus iubirii și femeii. Își propune să reînvie anume pagini de istorie dintr-o ipostază inedită, fără a avea pretenția de a se constitui într-un documentar ci rămânând în fond doar o realizare artistică – o operă de artă și ca orice operă de artă- o interpretare subiectivăa istoriei. Mulțumesc pe această cale direcției Operei Naționale București, în special domnului Daniel Jinga, pentru reala susținere acordată în concretizarea acestui proiect de suflet” – Andreea Tănăsescu regizoarea, coregrafa spectacolului și autoarea textului.

Biletele pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete a Operei Naționale din București.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s