Jocurile Copilariei: Castelul cu Calin Goia

Poti sa ridici un castel din pietre inainte ca adversarul sa te prinda? Alaturi de Calin Goia, descopera Castelul, un joc haios, pe echipe si plin de emotii!

Poate ca il stiai sub denumirea de 7 pietre (sau 9 pietre). Regulile sunt aceleasi. Important este faptul ca acest joc este la fel de mult o ocazie de distractie (in familie sau cu prietenii) cat este si o metoda jucausa de a face sport, intrucat Castelul tine foarte mult de alergare.

Afla regulile aici, apoi asculta amintirea din copilarie a lui Calin Goia!

Numar de jucatori: de la 6 in sus.

Ai nevoie de: o minge, pietre, spatiu de alergat.

Cum se joaca:

Se fac doua echipe. Se asaza sapte pietre unele peste altele, de la cea mai mare (la baza) pana la cea mai mica (in varf). Se poate juca si cu noua pietre sau chiar mai multe. Pe masura ce sunt mai multe pietre, pe atat devine mai dificil jocul.

Jucatorii se impart in doua echipe: aparatorii si atacatorii.

Se numara sapte pasi de la castel si se trage o linie. De la aceasta linie, atacatorii incearca sa darame contructia de pietre, cu mingea. Fiecare jucator din echipa arunca o singura data. Scopul este ca atacatorii sa darame toate pietrele. Daca nu reusesc, echipele schimba rolurile, asa ca ceilalti jucatori incearca sa darame castelul.

Dupa doborarea castelului, echipa aflata in aparare in acel moment, va trebui sa recupereze mingea si sa ii vaneze pe membrii celeilalte echipe, incercand sa ii scoata din joc. In acelasi timp, atacatorii incearca sa puna pietrele la loc, in pozitia de castel, inainte de a fi eliminati din joc de adversari.

Cine castiga:

Echipa care apara castiga daca ii scoate din joc pe toti atacatorii, atingandu-i cu mingea inainte ca acestia sa ridice la loc castelul.

Echipa care ataca castiga daca reuseste sa puna pietrele la loc inainte ca cealalta echipa sa ii scoata toti membrii afara din joc.

Echipa castigatoare va incepe urmatorul joc din pozitia de atacant.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s