Jocul de Luni: Jocuri despre generozitate

Jocul de Luni: Jocuri despre generozitate

In loc sa tii discursuri despre generozitate, indeamna-ti puiul sa faca fapte bune prin jocuri. La Happy Music cu Ruxandra si Marius, am invatat 3 jocuri care le arata copiilor cat de frumoasa este generozitatea. Iata regulile lor aici.

Pentru a intelege cum il putem ajuta pe copil sa fie mai generos, este important sa plecam de la ceea ce ne determina pe noi sa facem fapte bune si anume sentimentul placut de a ajuta o alta persoana.

Este esential ca generozitatea sa vina in urma unei dorinte interioare. Daca faptele bune sunt rezultatul unei promisiuni de a fi recompensat, sau al unei amenintari cu pedeapsa, copilul nu va intelege sentimentul generozitatii, ci va face acele lucruri din dorinta de a primi ceva in schimb, sau pentru ca se teme sa fie pedepsit.

Pentru a descoperi mai usor bucuria de a da, Adriana Mitu ne-a propus 3 jocuri tare simpatice, care il vor ajuta pe copil sa:

  • constientizeze bucuria celorlalti atunci cand primesc un gest sau un dar din partea sa;
  • isi dezvolte comportamente care ajuta la crearea unor relatii bune cu ceilalti;
  • cultive in interiorul sau sentimentul de generozitate.

3 Jocuri despre generozitate

Ninja de fapte bune

Propune-i copilului ca saptamana aceasta sa jucati impreuna un joc: sa fiti ninja de fapte bune.

Ideea jocului este sa ii urmariti pe ceilalti si sa faceti cat mai multe lucruri frumoase pentru ei, dar fara sa fiti observati, asa cum si un ninja trece neobservat. Apoi, sa priviti reactia celor ce primesc fapta voastra buna. La finalul fiecarei zile, povestiti ce fapte bune a facut fiecare dintre voi.

Impart sau nu

Incepe acest joc spunandu-ti numele si ce iti place sa imparti cu ceilalti. Spre exemplu: „Adriana imparte mancarea cu ceilalti”.

Apoi, copilul va spune numele sau si ce nu ii place sa imparta cu ceilalti, spre exemplu: „Tudor nu imparte paturica preferata”.

Spuneti 2-3 lucruri, iar apoi inversati rolurile. Scopul este acela de a-l ajuta pe copil sa inteleaga ca este in regula sa nu imparta toate lucrurile sale (nici noi adultii nu impartim totul cu ceilalti) si, in acelasi timp, sa descopere ce anume ii face placere sa imparta.

Incarca darurile cu iubire

Cum, nu ai incarcat niciodata darurile cu iubire? Uite cum se face:

  • Primul pas este sa il tii langa inima sa-ti auda cantecul.
  • Al doilea pas este sa sufli peste el cu dragoste.
  • Iar al treilea pas este sa iei un gand bun dupa ureche si sa-l pui in cadou.

Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s