Joc de dezvoltare emotionala: ghiceste ce emotie sunt!

Niciodata nu e prea devreme sa-l inveti pe copilul tau sa recunoasca diverse emotii – ale sale si ale altora – si sa-l ajuti sa le inteleaga.

Te poti folosi de o multime de jocuri si activitati ca sa-i vorbesti copilului despre bucurie, furie, frica, tristete si despre alte emotii pe care le simte in fiecare zi: puteti realiza impreuna un emometru, puteti juca emotiile buclucase sau puteti alege dintre cele 4 jocuri de explorare a emotiilor despre care v-am povestiti aici.

„Ghiceste ce emotie sunt!” e un alt joc simpatic prin care-l poti incuraja pe copilul tau sa invete despre emotii. Jocul e inspirat de clasicul „Ghiceste personajul”, in care jucatorii trebuie sa ghiceasca, prin intrebari succesive, numele unor personaje (actori, cantareti, scriitori, personaje de carti sau de film).

Pentru jocul de ghicit emotii vei avea nevoie, in primul rand, de cateva cartonase cu persoane exprimand diverse emotii – le poti printa de pe internet sau – si mai bine – le poti desena impreuna cu copilul tau pe bucati de hartie. Te poti folosi si de aceasta etapa a jocului pentru a-i vorbi despre cum se manifesta emotiile si cum le putem „citi” urmarind expresia fetei, tonul vocii sau postura corpului.

Dupa ce ati terminat de desenat/printat emotiile pe cartonase strange intreaga familie in sufragerie si incepeti jocul!

Cum se joaca:

Intoarce cu fata in jos toate cartonsele si amesteca-le. Fiecare jucator ridica, pe rand, cate un cartonas si il aseaza pe frunte, fara sa se uite la el. Poti folosi, eventual, o banda elastica pe care fiecare jucator sa o prinda in jurul capului si sa tina astfel cartonasul lipit de frunte.

Fiecare jucator trebuie sa ghiceasca emotia de pe cartonasul sau adresand diverse intrebari celorlalti jucatori. Atentie! Ceilalti jucatori pot raspunde doar cu „Da” sau „Nu” la intrebari, fara sa dea alte informatii.

E un joc distractiv si educativ in acelasi timp, deci vi-l recomandam cu drag!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s