Joc de constructie din role de carton

Daca ar fi sa facem un top al celor mai practice materiale reciclabile, atunci rolele de carton ar ocupa cu siguranta primul loc. Nu doar pentru ca poti face un super joc de constructie din role de carton, ci pentru ca poti transforma banalele role de la hartia igienica sau de la prosoapele de bucatarie intr-o multime de creatii artistice originale, decoratiuni si jucarii.

De la pisicute si lilieciciupercute si dragoni care sufla flacari la suporturi pentru creioanejocuri cu bile prin labirint si colaje cu role de carton pictate, posibilitatile de joaca si de creativitate sunt nenumaratate.

Iti aratam, mai jos, cat de usor poti realiza un super joc de constructie din role de carton, ideal pentru incurajarea creativitatii, motricitatii si concentrarii micutului tau.

Materiale necesare: 

  • role de carton de la hartia igienica
  • capsator (sau foarfeca)
  • sarma plusata sau paie de plastic

Tot ce ai de facut e sa gauresti cu capsatorul fiecare rola de carton, de jur imprejur, apoi sa-i oferi copilului tau rolele capsate impreuna cu un manunchi de paie de plastic sau fire de sarma plusata. Arata-i cum poate uni rolele intre ele cu ajutorul paielor, apoi lasa-l sa se joace in voie, ridicand tot felul de constructii originale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s