O noua biblioteca sociala a fost creata in campania Daruieste o lume de basm

O noua biblioteca sociala a fost creata recent in cadrul campaniei Daruieste o lume de basm, la Scoala din satul Tariceni, judetul Prahova.

Este cea de-a optsprezecea biblioteca creata in cadrul proiectului „Daruieste o lume de basm”, lansat in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE.

Datorita acestei initiative au fost realizate pana acum biblioteci sociale in spitale, centre sociale, scoli, gradinite si alte locuri unde copiii nu aveau acces la carti. Cartile sunt adunate prin donatiile parintilor si copiilor generosi, dar si cu sprijinul editurilor partenere.

„Desi statisticile vorbesc despre o tara in care majoritatea romanilor nu cumpara nici macar o carte pe an, noi gasim peste tot copii dornici sa citeasca, sa se bucure de lumea de basm, pe care doar o carte poate sa o ofere. Am descoperit de fiecare data profesori, educatori, bibliotecari si parinti care apreciaza cartile si trezesc interesul copiilor pentru citit.” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.

Noua biblioteca scolara din satul Tariceni vine in completarea programului national „Citeste-mi 100 de povesti!”, care este deja implementat in gradinita din sat de catre Asociatia OvidiuRo. Cu cele doua biblioteci, toti copiii din aceasta comunitate au acum o noua sansa la educatie.

„Prin acces la educatie timpurie de calitate dam o sansa la un viitor mai bun copiilor nostri, practic ne dam o sansa de a avea generatii mai educate si de a rezolva situatia actuala din România, in care aproape unul din doi tineri este analfabet functional.” spune Patricia Puschila, Director operational OvidiuRo.

Biblioteca din satul Tariceni a fost creata cu donatii din partea 4Colour si a mamelor din comunitatea Mamprenoare, mamelor din Asociatia Elite Business Women, motivate de Ana Rosca, o mama antreprenor care se implica cu generozitate in proiecte educative si sociale.

„Daca vrem o lume mai buna pentru copiii nostri, consider ca este absolut necesar sa ne implicam toti, doar asa putem sa #traducemstareadebine.” declara Ana Rosca, fondatoarea Traduce.re.

Campania se desfasoara in continuare, iar cei care doresc sa se implice o pot face donand carti in stare buna la orice centru de colectare din Bucuresti:

1. Centrul KinetoBebe Mosilor –  Calea Mosilor, nr. 158, etaj 6, sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord – Str. Nicolae Caramfil, nr. 73, intrarea Simionescu, etaj 4, sector 1.

3. Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, etaj 3, sector 4.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s