Inteligenta kinestezica

Inteligenta kinestezica o remarcam atunci cand copilului ii place mult sa se miste. Problema este ca poate fi etichetat gresit adesea, mai ales cand ajunge la scoala sau la gradinita ca da dovada de neatentie sau ca are manifestari de ADHD.

Putem sa-l stimulam pe cel mic sa dezvolte inteligenta kinestezica ducandu-l la teatru, unde actorul isi pune in valoare fiecare miscare. Pentru a-l sprijini sa-si dezvolte si alte inteligente este indicat sa facem miscare inainte de a invata la romana sau a face exercitii la matematica. Spre exemplu facem sarituri ca sa aplicam operatiile matematice.

Cei inzestrati cu inteligenta kinestezica pot aborda mai multe meserii in care se folosesc mainile si dexteritatea: chirurg, sportiv, actor, scultor.

Ce este inteligenta kinestezica si cum o putem dezvolta aflam de la Mihai Ganj, fondator si specialist la English Kids Academy si FastracKids Romania, la Meditatii pentru parinti cu Tily.

Citeste si despre: 

Introducere in Inteligentele Multiple – modelul lui Gradner 

Inteligenta logico-matematica

Inteligenta lingvistica

Inteligenta vizual-spatiala

Inteligenta naturalista

Inteligenta muzical- ritmica

Inteligenta intrapersonala

Inteligenta interpersonala

Inteligenta spirituala

Pentru a programa evaluarea inteligentelor multiple ale copilului tau sau pentru mai multe informatii in legatura cu aceasta, poti suna la 0733 108 074.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s