Importanta activitatilor extrascolare in dezvoltarea copilului

Importanta activitatilor extrascolare in dezvoltarea copilului

Chiar daca expertii sustin ca prea multe pot duce la suprasolicitarea copilului, activitatile extracurriculare sunt foarte utile pentru dezvoltarea micutului tau. La Meditatii pentru parinti, discutam despre importanta activitatilor extrascolare.

Scoala traditionala nu reuseste sa acopere suficient de bine si de mult din zona educatiei artistice si sportive”, explica Oana Moraru, expert in educatie, cu privire la cursurile urmate de copii in afara scolii. „Am luat-o la goana un pic cu asa-zisul academism inalt si ii privam pe copii de lucruri care presupun cu adevarat sanatatea lor emotionala, fizica.

Ea mentioneaza ca importanta activitatilor extrascolare nu trebuie neglijata, insa si ca este nevoie sa avem o masura cand construim programul copiilor. Prea multe astfel de activitati pot ajunge sa suprasolicite micutul. „Pana in jurul varstei de 12 ani, copilul are nevoie si de timp de stat degeaba si nefacut nimic, mai spune Oana Moraru.

Mai multe despre cum dezvoltarea copilului poate fi influentata in bine sau in rau de activitatile extrascolare iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s