Hai Hui de vacanta: Spark iti propune sa faci clopotei de vant

Cu sau fara zapada si cu temperaturi mai mari decat de obicei, iarna este totusi un anotimp mai friguros, iar vantul ii este bun prieten. Il simtim mult mai des si mult mai rece in zilele de iarna, dar tot el ne poate aduce si nori de zapada.

Spark, supereroul ecologist si bun prieten cu natura, te invita sa-ti faci timp in fiecare zi de plimbari si joaca pe-afara, indiferent de vreme. Si, daca tot veni vorba de vant, iti propune sa-ti faci niste clopotei de vant pe care sa-i agati pe balcon, in curte sau in gradina, ca sa vezi mereu cand ii ia vantul la dans.

Ca sa-ti faci clopotei de vant n-ai nevoie neaparat de clopotei. Poti folosi bete de lemn sau scoici, chiar si capace de plastic sau de aluminiu. Roaga-i pe parinti sa te ajute sa faci gauri in capace si apoi insira-le pe mai multe fire de sfoara, la distanta de cativa centimetri unele de altele. Ca sa nu alunece capacele fa cate un nod pe sfoara, sub fiecare capac. Apoi leaga firele de sfoara de un bat de lemn si agata-l afara, eventual de creanga unui copac, sa fii sigur ca vantul o sa-ti miste clopoteii.

Si, daca tot te-ai imprietenit cu vantul de iarna, poti incerca sa zbori si un zmeu in una din zilele cu vant. Ar fi cu siguranta ceva ce-ti vei aminti din aceasta vacanta de iarna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s