Hai Hui de vacanta – Jocul melodiilor desenate

Se spune ca plictiseala este foarte buna, pentru ca in momente de plictiseala iti activezi puterea creativitatii si iti vin tot felul de idei. Inclusiv idei de jocuri pe care sa le incerci cu prietenii sau cu familia.

Andrei, bun prieten cu Itsy si cu Bitsy, a venit cu ideea unui joc de ghicit melodii prin intermediul desenatului. Iata cum suna invitatia lui Andrei:

„Aduna toata familia in sufragerie, pregatiti un ceai sau o ciocolata calda si ceva de rontait si asezati-va comod. Pentru joc ai nevoie de hartii si ceva de desenat – pixuri, creioane sau carioci. 

Si acum, sa incepem joaca. Cu cat sunteti mai multi cu atat e mai distractiv. Se alege un jucator care va trebui sa se gandeasca la o melodie. Dupa ce s-a gandit ia o foaie si un pix si, fara sa vorbeasca sau sa gesticuleze si fara sa scrie cuvinte, are la dispozitie un minut sa deseneze melodia, astfel incat ceilalti sa o ghiceasca. Apoi, cel care a ghicit deseneaza alta melodie si tot asa.

Puteti sa va jucati ore intregi. Asta e una din variante. Daca sunteti multi, puteti sa jucati pe echipe si sa tineti scorul, iar la final echipa castigatoare poate sa primesca si un premiu simbolic.

Daca nu vreti sa jucati cu melodii puteti sa jucati cu proverbe sau filme sau orice vreti voi. Important e ca va distrati si petreceti timp de calitate impreuna.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s