Guvernul acorda punct favorabil propunerii 1 Iunie Zi Libera Nationala

Guvernul Romaniei a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53 / 2003 – Codul Muncii, care vizeaza declararea zilei de 1 Iunie drept sarbatoare nationala legala.

Potrivit acestui proiect, de Ziua Copilului, copiii si parinti ar beneficia de o zi libera in plus, pentru a putea petrece mai mult timp de calitate impreuna.

Punctul de vedere favorabil oferit de Guvern inseamna ca legea merge mai departe spre a fi aprobata.

Initiativa legislativa inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din numerosi parlamentari, este sprijinita de campania ce urmareste sa schimbe relatia dintre copiii si parintii din Romania, campanie derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tili Niculae -, specialisti psihologi, asociatii de parinti, carora li s-a alaturat Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

Suntem bucurosi ca Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv initiativei legislative pentru 1 Iunie zi libera nationala si ca argumentele noastre, ce vorbesc despre nevoia copiilor de a petrece mai mult timp de calitate cu parintii, au fost apreciate de forul executiv. Voi face eforturi sustinute pentru ca aceasta lege sa ajunga cat mai repede sa fie votata, astfel incat, in anul 2017, toti copiii din Romania sa petreaca timp de calitate cu parintii de ziua lor, a declarat senatoarea Rozalia Biro.

In ceea ce priveste urmatoarele etape pe care aceasta initiativa legislativa le va parcurge, deputata Claudia Boghicevici precizeaza: Ne bucuram ca Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv proiectului legislativ. Dupa primirea acestuia, in Senat, comisiile avizatoare si comisia de fond sesizata se vor pronunta cu avize, respectiv raport. Dupa dezbaterea si intocmirea acestuia, el va fi supus dezbaterii si aprobarii plenului Senatului. Apoi, conform procedurii parlamentare, va fi trimis la Camera Deputatilor spre dezbatere si aprobare.

Campania care sustine initiativa legislativa a fost demarata in urma semnalelor de alarma ridicate de numeroase studii, care arata ca 6 din 10 copii simt nevoia sa petreaca mai mult timp cu parintii.

Peste 30.000 de parinti si copii au ales deja sa petreaca ziua de 1 Iunie impreuna, la cea mai mare sărbătoare a familiei, organizata de Itsy Bitsy FM in Parcul Al. Ioan Cuza din Bucuresti. Prin sustinerea initiativei legislative care vizeaza transformarea zilei de 1 Iunie in zi libera nationala se ofera sansa tuturor parintilor romani de a petrece mai mult timp de calitate impreuna cu copiii lor. De aceea, te invitam si pe tine sa sustii cu un like pagina de Facebook 1 Iunie Zi Libera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s