Realizeaza poze magnetice personalizate

Provoaca-ti copilul sa se transforme pe sine insusi intr-o papusa, personalizandu-si propria fotografie magnetica. Cum? E mai simplu decat suna.

Pentru ca stim ca celor mici (mai ales fetitelor) le place sa isi imbrace si sa isi accesorizeze jucariile, hai sa le propunem sa faca acelasi lucru cu o fotografie cu ei insisi. Da, stiu ca exista aplicatii care fac asta deja. Dar faptul ca lucrati impreuna la un proiect inseamna atat petrecerea unui timp de calitate in familie, cat si dezvoltarea manualitatii si creativitatii copiilor.

In plus, aceasta activitate poate fi foarte distractiva pentru petreceri de copii sau pentru o seara plina de rasete in familie.

Ai nevoie de:

  • foi de hartie magnetica imprimabila (se gaseste in papetarii);
  • o cutie de tabla (ori o alegi alba si o decorati impreuna, ori alegeti un model care sa va placa tuturor – gasesti astfel de cutii in magazinele mari si in librarii);
  • un spray de plastifiere sau de protejare si fixare a culorilor (optional, dar necesar pentru a pastra culorile imprimate vii – se gaseste in magazinele de hobby);
  • foarfece;
  • imprimanta color (de asta depinde toata activitatea).

Cum se face:

Alege o fotografie clara cu micutul tau. Ideal ar fi sa fie o poza in care copilul este in prim plan, imbracat intr-un tricou simplu. Daca nu gasesti, fa-i o poza noua si incarc-o in calculator.

07Imprima fotografia pe hartia magnetica, la o dimensiune potrivita cutiei de tabla. Vrem ca poza sa intre in capacul cutiei, pe interior. Asa ca, daca este nevoie, mai taie pe margini, pana se potriveste. (Iti recomand sa aplici si un fixativ pentru a pastra culorile fotografiei.)

Urmatorul pas este de a personaliza „papusa”, adica de a-i crea accesoriile. Acestea vor fi imprimate tot pe hartie magnetica, asa ca vom lucra la ele la calculator.

Puteti sa le realizati impreuna, in programe precum Paint sau puteti sa cautati accesorii pe Internet: ochelari hazlii, palarii si caciuli, esarfe si papioane, urechi de animalute si mustati. Lasati-va imaginatia libera. De asemenea, puteti descarca gratuit niste elemente de recuzita de aici. La fel ca in cazul primei fotografii, dupa ce imprimati aceste imagini, aplicati un strat protector. Apoi, taiati accesoriile si distractia poate incepe!

07Dupa ce se termina joaca, accesoriile sunt puse in cutie, pentru a nu se pierde.

Puteti sa faceti catie o cutie pentru fiecare membru al familiei si sa faceti schimb de accesorii sau puteti sa oferiti astfel de cutii la petreceri de copii.

Pentru si mai mult timp de calitate in familie, sustine cu un like campania 1 Iunie Zi Libera.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s