Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață – podcast Simona Bălănescu

Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață aduce împreună importanța alimentației și importanța nutriției emoționale, astfel încât sugarul să aibă toate atuurile unei dezvoltări armonioase și sănătoase, încă din primele zile.

Urmărește podcast-ul video pregătit de Töpfer și realizat de Simona Bălănescu alături de specialiști și află informații utile oricărui părinte aflat la început de drum:

Ghidul Töpfer, Ep. 1: Când și cum începem diversificarea bebelușului

Diversificarea este o perioadă delicată și extrem de importantă, atât în viața bebelușului, cât și a părintelui. Deși pare intimidant, este bine ca părinții să pornească în această nouă aventură cu încredere și deschidere. Află când și cum începem diversificarea bebelușului urmărind discuția dintre Simona Bălănescu și medicul pediatru Ana Maria Davițoiu:

Ghidul Töpfer, Ep.2 – Diversificarea, un proces de durată

Diversificarea este o etapă esențială în viața copilului, presărată cu multe provocări pentru părinți. Tocmai de aceea e important ca mămicile să aibe răbdare în acest proces de durată, în care gusturile bebelușului se dezvoltă pe parcurs. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Țincu, medic primar pediatru, cum poate deveni diversificarea un proces ușor atât pentru copil, cât și pentru părinți:

Ghidul Töpfer, Ep.3 – Necesarul de nutrienți

Aportul de macronutrienți în primul an de viață este format din proteine, carbohidrați și lipide – trei grupe nutriționale mari, extrem de importante pentru dezvoltarea fizică și psihică a bebelușului. Află, din discuția Simonei Bălănescu și Iulia Țincu, medic primar pediatru, despre importanța macronutrienților și micronutrienților în primii ani de viață ai copilului:

Ghidul Töpfer, Ep.4 – Rolul și importanța fierului la bebeluși

Pe lângă hidratare și alimentație de bază, cei mici au nevoie și de suplimente alimentare care să-i ajute să se dezvolte corespunzător. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Ana Maria Davițoiu, medic pediatru, despre rolul și importanța aportului de fier în viața bebelușilor:

Ghidul Töpfer, Ep.5- Alergii alimentare la copiii mici

Alergiile alimentare sunt serioase și apar frecvent la copii. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Țincu, medic primar pediatru, cum recunoaștem alergiile alimentare la copiii mici și ce putem face când se instalează primele reacții adverse:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s