Gadgetul de Marti: Aplicatia prin care reglezi temperatura din casa

Gadgetul de Marti: Aplicatia prin care reglezi temperatura din casa

Vremea este extrem de schimbatoare toamna, dar un lucru este cert: se face din ce in ce mai frig. Si, pentru ca multi inca nu au dat drumul la incalzirea centrala, ai nevoie de un mod de a-ti face casa un culcus mai confortabil. De aceea, am gasit un gadget prin care sa iti incalzesti casa de la distanta, prin aerul conditionat. Despre Sensibo ne-a povestit Cristian Lacraru, tatic pasionat de IT, la Happy Music cu Ruxandra si Marius. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul de aici.

Imagineaza-ti ca vii de la serviciu, pe inserat, in frig, si vrei sa vii acasa, la caldura, dar ajungi tot intr-un loc friguros, pentru ca nimeni nu a dat drumul la caldura. Asa ca, apelezi la aerul conditionat, setat pe caldura. Dar trebuie sa astepti pana se incalzeste bine casa. De fapt, nu trebuie sa iti imaginezi aceasta situatie, pentru ca scenariul descris mai sus este o realitate.

Din fericire, tehnologia evolueaza constant, iar casele devin tot mai destepte. Prin the Internet Of Things (IOT), in prezent, putem regla o multime de lucruri de la distanta, prin aplicatii pe telefonul mobil, de la stingerea si aprinderea luminilor, pana la temperatura din casa.

Despre un astfel de gadget ne-a vorbit si Cristian Lacraru, in emisiunea Happy Music cu Ruxandra si Marius. Se numeste Sensibo si se conecteaza la orice aparat de aer conditionat. Dispozitivul vine cu o aplicatie prin care poti controla temperatura din casa oricand si de oriunde. Poti programa cand sa porneasca aerul conditionat, pe temperatura ideala pentru tine sau pentru copilul tau.

Mai multe despre acest dispozitiv poti afla din podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s