Cum setezi temperatura in camera bebelusului

Cum setezi temperatura in camera bebelusului

Pentru sanatatea copilului si confortul sau, este important sa stii cum sa ajustezi temperatura in camera bebelusului. La Parinti de Pici, te ajutam sa ii oferi prichindelului conditiile ideale.

Specialistii recomanda ca, indiferent de anotimp, temperatura in camera bebelusului sa fie pastrata intre limitele de 19 si 22 de grade Celsius.

Totusi, este o regula destul de greu de respectat, avand in vedere extremele de iarna si de vara, din tara noastra. „Am citit peste tot ca aceasta ar fi temperatura ideala pentru cei mici, chiar si pentru nou-nascuti, dar mie mi-ar fi fost prea frig la 19 grade, as fi dardait alaptand copilul”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Temperatura aceasta mi se pare cu atat mai greu de mentinut in casa acum, in miezul verii, cand termometrele ajung afara si la 40 de grade.”

Mai important este sa respectam o alta recomandare a medicilor, anume aceea de a mentine o diferenta de 5 grade Celsius intre exterior si interior. Altfel, organismul nostru depune mari eforturi sa-si regleze temperatura. In cazul copiilor, efortul este si mai mare.

Afla si mai multe sfaturi despre temperatura in camera bebelusului, acum, la Parinti de Pici.

Temperatura in camera bebelusului sa fie echilibrata

Chiar daca ai locuinta echipata cu aer conditionat si poti controla temperatura din casa, tot n-ar trebui sa racesti aerul pana la 20 de grade Celsius. Oricat de bine s-ar simti cel mic la o astfel de temperatura, tot vei iesi cu el la plimbare afara, iar diferenta prea mare de temperatura s-ar putea sa fie daunatoare pentru sanatatea copilului.

Pe de alta parte, la 27-30 de grade Celsius in casa, exista riscul de supraincalzire la copil, mai ales in timpul somnului. Tocmai de aceea, imbraca-l cat mai sumar, eventual lasa-l sa doarma doar in scutec, in asternuturi din bumbac, si asigura-te ca e bine hidratat, pentru ca va transpira destul de mult.

„Fetita noastra, de exemplu, doarme foarte sumar imbracata si, desi transpira uneori in timpul somnului, pare ca s-a obisnuit cu cele 26-27 de grade din casa”, explica mamica Georgiana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s