Atentie la aerul conditionat!

Este aerul conditionat o necesitate sau un element nociv in viata familiei? Despre cum si cat ne expunem la aer conditionat vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

”Aerul conditionat, de fapt, a devenit un rau necesar. Nu putem trai fara el, nici noi si nici copiii”, este de parere Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie competenta in apifitoterapie.

Adevarul este ca, in zilele caniculare, traiul devine insuportabil fara un aparat de aer conditionat. Insa este extrem de important cum il folosim, astfel incat sa nu riscam sa ne imbolnavim.

In primul rand, diferenta intre temperatura din casa si cea de afara nu ar trebui sa fie prea mare. In alte cuvinte, daca afara sunt 35 de grade, aerul conditionat ar trebui setat cam la 25-26 de grade. O diferenta de 10 grade este deja limita pe care putem sa o suportam.

Un alt sfat este sa nu stam in aceeasi camera cu aparatul de aer conditionat. Ideal ar fi ca aparatul sa fie pus in hol, de unde aerul conditionat poate sa bata in toata casa, lasand usile de la camere deschise. Daca insa nu se poate, macar sa nu stam in aceeasi camera in care bate aerul conditionat, ci doar sa il deschidem cat sa se raceasca in camera.

La cat timp sa curatam filtrul de la aparatul de aer conditionat si de ce este important pentru sanatatea noastra? Afla acum.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s