De la ce varsta invata copilul o limba straina

De la ce varsta invata copilul o limba straina

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa iti inveti prichindelul o limba straina. Descopera cum iti pregatesti copilul foarte mic de o alta limba, acum, la Parinti de Pici.

Mai ales la varste foarte fragede, copiii au o capacitate extraordinara de invatare. Mintile lor sunt ca niste buretei, absorbind orice informatie din jur. Asadar, precum descopera orice lucru nou de pe lumea asta (si totul este nou pentru ei), asa vor invata si o limba straina. In lume, chiar sunt familii care isi cresc copiii intr-un mediu bilingv, mama vorbindu-i copilului o limba, iar tatal alta.

Cei care se deprind de mici cu o limba straina au o multime de avantaje. Pe langa usurinta cu care vor comunica in alta limba, acestor copii li se dezvolta abilitatile cognitive si flexibilitatea in gandire.

Cum inepe bebelusul sa invete o limba straina? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Cum invata bebelusul o limba straina

Nu te gandi insa la cursuri de limbi straine pentru bebelusi. Pune banii deoparte, pentru cand copilul va mai creste putin. Pana atunci, ii poti incuraja abilitatile cognitive si lingvistice citindu-i carticele si povesti in limbi straine, cantandu-i in alta limba decat cea materna sau ascultand impreuna muzica straina.

Exista diverse metode prin care-l poti invata pe cel mic limbi straine acasa. Una din ele este cea mentionata mai sus, in care unul dintre parinti sa-i vorbeasca in limba materna, iar celalalt intr-o limba straina. Cum metoda asta nu e chiar pentru toata lumea, s-ar putea sa ti se para mai usor sa-ti dedici o ora-doua in fiecare zi in care sa-i vorbesti copilului doar intr-o limba straina, fie ca va jucati, cititi povesti sau iesiti la plimbare.

„Eu am inceput timid sa aplic aceasta metoda si mi se pare chiar distractiv sa-i vorbesc fetitei mele in engleza; sper doar sa fiu consecventa si sa-mi mentin acest nou obicei”, spune Georgiana, mama de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s