Transpiratia la bebelusi: Cauze si solutii

Transpiratia la bebelusi: Cauze si solutii

Sunt multe motive pentru care prichindelul tau transpira, mai ales acum, in timpul verii. La Parinti de Pici, trecem prin fiecare cauza pentru transpiratia la bebelusi si iti oferim rezolvarile necesare.

Cei foarte mici nu isi pot regla foarte bine temperatura corpului si au doar 30% din glandele sudoripare active. Asa ca, vei observa ca, in special, bebelusul transpira la cap si in zonele gat, palme si picioruse.

„Fetita noastra, de exemplu, transpira foarte mult in zona capului, mai ales in timpul somnului”, spune Georgiana, mama de pici.

Transpiratia la bebelusi in timpul somnului este o reactie normala a organismului, mai ales in astfel de perioade, in care temperaturile sunt foarte ridicate. Pe langa vremea de afara, insa, mai sunt multe alte cauze pentru care prichindelul tau transpira si este important sa le trecem in revista pe toate.

Asculta acum emisiunea Parinti de Pici si afla ce poti face pentru a nu-ti supraincalzi bebelusul.

Transpiratia la bebelusi poate fi un simptom

De ce transpira bebelusii? O cauza a transpiratiei la cei mici este ca temperatura din camera este prea mare, peste 21-22 de grade celsius, cat se recomanda. Alt motiv poate fi ca cel mic e prea gros imbracat. De teama sa nu se imbolnaveasca micutul, il infofolim excesiv sau incalzim prea tare camera.

Unii copii transpira atunci cand sunt alaptati sau cand beau din biberon, si aproape toti transpira atunci cand ies la joaca afara, mai ales vara.

Transpiratia la bebelusi poate fi si un semn ca cel mic are febra, sau poate indica diverse boli, daca vorbim de transpiratie abundenta. In acest caz, cel mai bine este sa-l duci pe copil la medic, pentru un consult amanuntit.

Indiferent de cauzele transpiratiei, e foarte important sa te asiguri ca cel mic este hidratat suficient, pentru ca organismul lui sa recupereze apa pierduta prin transpiratie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s