Prietenia ca element central in Festivalul International de Arta Povestirii „Suntem Povesti” 2017

Prietenia ca element central in Festivalul International de Arta Povestirii „Suntem Povesti” 2017

Asociatia Culturala GRADUSART organizeaza in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2017, cea de a doua editie a Festivalului International de Arta Povestirii „Suntem Povesti”. In acest an, arta povestirii (storytelling) se imbina cu lectii de prietenie, prin seri de povesti, ateliere simpatice si spectacole.

„Dincolo de efectul pozitiv pe care il are asupra fiecarui suflet, prietenia isi reconfirma valoarea nepretuita in secolul nostru, tot mai amenintat de conflicte, de dezbinare si de alienare”, explica organizatorii.

Festivalul International de Arta Povestirii „Suntem Povesti” este dedicat tuturor celor care iubesc povestile: copii, parinti, educatori, profesori, jurnalisti, artisti, specialisti din companii si organizatii umanitare, iar in acest an li se adreseaza si tuturor celor care valorizeaza prietenia.

Activitatile festivalului cuprind in acest an: o conferinta de presa-atelier, ateliere de storytelling in scoli, sesiuni si seri de povesti, un spectacol de povesti, muzica si magie, toate prilejuite de prietenie. Cele cinci zile de poveste se vor desfasura la Biblioteca Centrala Universitara, Libraria Carturesti Verona, Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, Colegiul Matei Basarab Bucuresti si Teatrul Excelsior.

Festivalul International de Arta Povestirii „SUNTEM POVESTI” reprezinta in acest an o punte a prieteniei, o reala sarbatoare a umanitatii, o intalnire memorabila intre povestitori sositi din lumea intreaga si publicul care va ramane cucerit pentru totdeauna de povestile aduse din colturi indepartate ale lumii.

Povestitori indragiti si cunoscuti in lumea intreaga vor vorbi despre prietenie in limbajul expresiv al artei storytelling-ului: Jeff Gere (Hawaii), Anne Glover (Canada), John Mukeni Namai (Kenya), Alicia DongJoo Bang (Coreea de Sud). Romania este reprezentata de Giorgiana Popan (Arad), Leon Magdan si Adriana Ene (Bucuresti).

„Fiecare dintre noi este… POVESTE. Nu ar fi pacat sa ramanem nepovestiti? Stim ca oamenii cresc prin povesti si ca sunt cuceriti de ele inca de cand vin pe lume. Pe langa pasiunea pe care o au de a asculta povesti, dorim sa le trezim oamenilor si bucuria de a le povesti, precum si increderea de a le transmite!”, afirma Adriana Ene, directorul festivalului si membru fondator al Asociatiei Culturale GRADUSART.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook a organizatoruluiprecum si pe pagina web a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB – www.arcub.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s