Fundatia Calea Victoriei anunta cursuri noi pentru aceasta toamna

Toamna asta, Fundatia Calea Victoriei a pregatit un cocktail de vitamine pentru minte, cu o multime de noutati in programul de cursuri online. Iata, mai jos, o parte din cursurile propuse pentru luna octombrie:

  • Atelier online de Dictie si voce, din 6 octombrie 2020 – Atelierul online de dictie te ajuta sa constientizezi propriul tip de vorbire si eventualele defecte – precipitarea, ,,inghitirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ si nearticulata corespunzator, consoanele sau vocalele pronuntate incorect. De-a lungul celor cinci intalniri, inveti un set de exercitii care te vor ajuta sa depasesti aceste impedimente si sa ai intotdeauna cea mai buna prestanta.
  • Istoria moderna a romanilor: 1820-2020, din 7 octombrie 2020 – intelegi mai bine ce se intampla azi, daca stii sa descifrezi momentele importante ale istoriei. Ultimii 200 de ani au insemnat schimbari majore atat pentru tara cat si pentru societate: de la domniile fanariote, la modernizare si obtinerea independentei, de la proclamarea Regatului la Marea Unire, Razboaiele Mondiale si democratia interbelica, la comunism si, in final, la revenirea la democratie dupa Revolutia din 1989.
  • Cetati medievale si biserici fortificate din Transilvania, din 8 octombrie 2020 – stiai ca exista peste 200 de constructii fortificate in Transilvania? Sunt cetati, biserici sau castele care merita din plin un loc pe lista oricarui turist. Alaturi de istoricul Anita Sterea vei vizita virtual cateva dintre aceste cladiri uimitoare si incarcate de istorie.

Ai ocazia sa afli mai multe despre istoria acestor locuri, unele dintre ele devenite monumente UNESCO, asa cum sunt Cetatea Sighisoarei, biserica fortificata din Viscri sau biserica Biertan.

  • Curs de Negociere: Tehnici din diplomatie si domeniul comercial, din 19 octombrie 2020 – iti propunem un nou curs sustinut de cunoscutul diplomat si om politic, Cristian Diaconescu. La curs va impartasi din experienta acumulata in peste 25 de ani de cariera in domeniul politicii externe si interne: instrumente de negociere valoroase, concrete, eficiente si rafinate. Vei afla tehnici ce pot fi folosite atat in domeniul diplomatiei, cat si in domeniul tranzactiilor comerciale.
  • Antieroi contemporani in literatura, film si antropologie, din 21 octombrie 2020 – Jurnalista Ioana Baldea Constantinescu iti propune o discutie despre antieroii din fictiune, de orice fel ar fi ea – literatura, film, benzi desenate. Vorbiti despre criza protagonistului si despre clasicizarea anumitor personaje. Cursul are trei intalniri si te poarta pe aripile fictiunii catre descoperirea sau recunoasterea unor eroi cu care te-ai identificat sau pe care ii porti in suflet.
  • Cum scrii o comedie? De la comedia romantica, la satira si farsa, din 22 octombrie 2020 – Comedia, gen foarte gustat de public, are in spate un mecanism de constructie fascinant si provocator. Daca esti curios sa afli cum se scrie o comedie si care sunt regulile acestui gen de film, acum ai ocazia sa arunci o privire in culise. Te familiarizezi cu cele mai importante tipuri de personaje si caracteristicile lor, cu tehnica opozitiei in patru colturi si modalitatile de constructie a „cosmarului comic”.
  • Introducere in arta urbana: mesaj, culoare, emotie, din 30 octombrie 2020 – Arta urbana nu te asteapta cuminte intr-un muzeu. Arta urbana te insoteste peste tot: pe strada, in mijloacele de transport in comun care devin „panza” pentru artistii stradali, in expozitii ad-hoc. La curs vei primi notiuni de baza despre istoria artei urbane si despre cei mai importanti reprezentanti ai sai. Mai mult, vei avea ocazia sa analizezi impreuna cu lectorul statusul artei urbane contemporane la nivel international.

Programul complet al cursurilor online din luna octombrie se afla aici.

Cursurile sunt transmise seara, intre 19.00-21.00, prin Zoom.us. Ca sa participi, trebuie sa intri pe pagina cursului dorit si sa apesi butonul „Cumpara”, ca sa faci plata taxei. Cu o zi inainte de data inceperii, primesti pe mail un link unde vei urmari cursul ales.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s