Baletul Frumoasa si Bestia, premiera la Teatrul Muzical Ambasadorii

Odata cu deschiderea stagiunii 2020-2021, Teatrul Muzical Ambasadorii invita spectatorii de toate varstele la premiera baletului Frumoasa si Bestia, o creatie coregrafica semnata de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Nationale Bucuresti, intr-o scenografie de poveste creionata de Viorica Petrovici.

Primele reprezentatii sunt programate sambata, 26 septembrie, si duminica, 27 septembrie 2020, de la ora 11:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

De-a lungul a 60 de minute, spectatorii vor pasi intr-o calatorie fantastica alaturi de Frumoasa (Belle), care este luata prizoniera de catre Bestie, in castelul sau. in ciuda temerilor, ea se imprieteneste cu monstrul si reuseste sa priveasca dincolo de exteriorul lui hidos, acolo unde salasluieste o inima nobila si generoasa – cea a unui print fermecat.

Spectacolul transmite un mesaj usor de inteles pentru copiii de toate varstele: frumusetea vine intotdeauna din interior, sufletul este mult mai important decat infatisarea.

Dincolo de cunoscuta poveste a lui Charles Perrault, rescrisa in zeci de variante de-a lungul timpului, spectacolul este o pledoarie pentru creatia de top, rafinata, elevata, plina de culoare si dinamism.

Se propune o coregrafie neoclasica, sugestiva, cu portretizarea fiecarui personaj, o coloana sonora ce cuprinde fragmente din pagini celebre ale romantismului francez semnate de Hector Berlioz, Paul Dukas si Cesar Franck. Cu alte cuvinte, se contureaza o compozitie scenica prin care o poveste nemuritoare intinereste sub ochii copiilor.

Accesul la reprezentatii se face in baza biletului de intrare la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, in limita locurilor disponibile si implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s