Istoria cainelui: De la animal feroce, la cel mai bun prieten al omului!

Purina Pet School si Spark, supereroul indragostit de animale, sunt alaturi de tine intr-o calatorie fascinanta in lumea animalelor de companie. Descopera care este istoria cainelui si cum a ajuns el in viata noastra.

Despre caini stim ca sunt prietenii cei mai buni ai omului. Mai stim ca au darul de a ne face sa radem cu gura pana la urechi atunci cand fac vreo nazbatie sau atunci cand se asaza in cate o pozitie caraghioasa. Dar oare stim care a fost evolutia lor si cum au ajuns de la animale feroce la cele mai simpatice animale de companie?

La ora actuala, in lume exista peste cinci sute de rase de caini, fiecare dintre acestea adaptate in functie de nevoile omului. Daca ar fi sa trecem in revista doar pe cateva dintre acestea, nu am putea omite cainii ciobanesti (romanesc, carpatin, de Bucovina, german ), utilitari (Saint Bernard , Terra Nova), de paza (Rottweiler, Dobermann), de vanatoare (Golden Retriever , Cocker Spaniel), insotitori (bulldog francez , dalmatian), dar si multe altele.

Foarte multi caini au intrat in istorie cu frumusetea, atitudinea si loialitatea de care au dat dovada in prea scurta lor existenta.
Nu putem sa nu il punem pe primul loc pe Hatchiko, un Akita din Japonia care si-a asteptat stapanul, pe Hidesaburō Ueno, in fiecare zi timp de noua ani intr-o gara, locul lor obisnuit de intalnire, chiar daca acesta se stinsese in urma unei hemoragii pe creier pe care a avut-o la munca.

Sa nu uitam nici de Laika, cateaua din Rusia care a fost sacrificata pentru un experiment in spatiu. Nici de simpaticii Toto, din filmul Vrajitorul de Oz, sau de Rin Tin Tin, care a ajuns mascota in mai mult de 30 de filme.
In cele din urma, vrem sa-ti amintim si de blanda Lessie, un Collie alaturi de care e foarte posibil sa-ti fi petrecut copilaria, si de Beethoven, marele Saint Bernard din filmul cu acelasi nume.

Despre caini raman multe de spus, desi nu e neaparata nevoie, pentru ca poti invata totul despre ei doar privindu-i in ochi si aratandu-le iubirea.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul purina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s