Fricile copiilor alungate prin joc

Fricile copiilor alungate prin joc

Sunt foarte multe instante in care un joc haios poate sa detensioneze atmosfera. In ceea ce ii priveste pe cei mici, jocurile ii ajuta sa inteleaga mai bine lumea si sa perceapa altfel situatiile care li se par infricosatoare. Descopera acum, la Meditatii pentru parinti, cum poti alunga fricile copiilor cu putina imaginatie si mult chef de joaca.

Jocurile sunt o modalitate excelenta pentru cei mici de a se elibera de tot felul de anxietati, fie ca vorbim de frica de intuneric si de monstri imaginari, teama de a merge la gradinita sau chiar spaima de cainele fioros al vecinilor. Iar motivul este usor de inteles: in jocul lor, ei decid ce personaje vor sa interpreteze si cum vor sa decurga scenariul. Astfel, jocul reprezinta o modalitate excelenta de explorare a emotiilor si de a invinge fricile copiilor.

Cand vine vorba de fricile copiilor, jocul poate sa ajute foarte mult, pentru ca reuseste sa recreeze situatia inspaimantatoare intr-un scenariu safe”, explica si Diana Dragu, parenting trainer, care foloseste jocul pentru anxietatile propriei ei fetite.

Afla acum, la Meditatii pentru parinti, exemple concrete despre cum iti poti scapa piciul de multe dintre temerile sale, prin jocuri simple.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s