Food Revolution Day 2017

Incepand cu luna martie, in cadrul zilelor Scoala Altfel se lanseaza primul program de educatie alimentara practica „SCOALA DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA SANATOS” si in scolile de stat, cu avizul MENS, program sustinut de Selgros Romania si “Sanatatea in farfurie”, in parteneriat cu Food Revolution Romania, campanie initiata la nivel global de Jamie Oliver.

Programul este dedicat copiilor de 6-12 ani din invatamantul preuniversitar, pentru a-i invata principii de baza pentru o alimentatie sanatoasa, pentru a deprinde gustul legumelor si fructelor proaspete si a afla informatii de baza despre provenienta acestora, pentru a deprinde obiceiuri sanatoase de gatit acasa, in familie si a invata sa-si pregateasca singuri micul dejun sau pachetelul pentru scoala.

Pe 19 mai, in toata Romania si in toata lumea se va sarbatori Food Revolution Day in scoli, acasa, in familie sau cu prietenii, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care isi propune educarea zi de zi pentru o alimentatie sanatoasa si introducerea lectiilor de educatie alimentara si gatit ca disciplina obligatorie in toate scolile de pe glob. “Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it.”

Sambata si duminica, 20-21 mai, va asteptam la Gradina Verona intre orele 11:00-14:00 pentru o conferinta de presa cu tema #RasfatulResturilor despre Risipa alimentara & Junk food, tema globala a Food Revolution Day de anul acesta. De asemenea, vom gati impreuna copii, parinti, profesori, bloggeri, chefi de renume si voluntari Food Revolution si nu numai.

#NoJunk si #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile campaniei Food Revolution de anul acesta. Inscrierea in programul Scoala de Nutritie si stil de viata sanatos in perioada Scoala Altfel si la evenimentul Food Revolution Day Gradina Verona Carturesti sunt GRATUITE, in limita locurilor disponibile, pentru copii de 6+ani insotiti de parinti pe baza de inscriere la email foodrevolutionromania@gmail.com.

Food Revolution Day a fost organizat prima oara in 2012, pe 19 mai, de pasionati ai alimentatiei sanatoase din peste 80 de tari, printre care Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic si Qatar. Sarbatoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s