Foloseste jocul in educatie

In dezvoltarea copiilor, parintii au la indemana o unealta foarte simpla si utila, in acelasi timp: joaca. Asadar, cum folosesti jocul in educatie sau pentru a-ti invata micutul anumite concepte?

Orice persoana are anumiti stimuli la care raspunde si, in situatia potrivita, fiecare dintre noi poate fi indemnat sa se deschida spre o comunicare sincera. Pentru tine, poate este vorba de cafeaua de dimineata, alaturi de sot/sotie sau poate fi o iesire cu prietenii apropiati.

Pentru copilul tau, cu siguranta momentul in care se simte cel mai bine este atunci cand se joaca. De aceea, psihoterapeutul Bogdan Ion iti aduce cateva idei de jocuri productive, care sa il incurajeze pe micutul tau sa isi dezvolte increderea in sine.

Iar cand folosesti jocul in educatie, este important sa stii ca subiecte mai delicate (precum timiditatea copilului sau stima de sine) pot fi abordate foarte usor prin… jocul de rol.

Afla din aceasta editie a emisiunii „Meditatii la minut” cateva idei si spune-ne apoi cum ai folosit tu jocul in educatie.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s