Scapa de vinovatie in relatia cu cel mic

Sunt momente in care ai fi vrut sa procedezi altfel fata de copilul tau. Aceste momente, in care iti faci mustrari de constiinta, duc la sentimentul de vinovatie, ce poate afecta relatia cu cel mic.

Hai sa ne imaginam urmatorul scenariu. Ai avut o zi grea la serviciu, vii acasa obosit(a) si tocmai atunci copilul tau are o energie incredibila, este agitat, vorbeste mult si tare, alearga prin casa. Se poate intampla sa iti iesi din fire in acest moment.

Nu este vina copilului, dar nici tu nu ar trebui sa iti faci procese de constiinta, pentru ca nu duc la nimic bun in relatia parinte-copil.

Da, te-ai purtat dur cu micutul tau, fara ca acesta sa se fi comportat altfel decat de obicei. Dar, decat sa te lasi apasat(a) de vinovatie, un simplu „Iarta-ma” ar fi mult mai folositor.

In aceasta editie a emisiunii „Meditatii la minut”, psihologul Monica Reu, trainer in comunicare nonviolenta, ne spune mai multe despre sentimentul de vinovatie si cum putem repara greselile prin comunicare.

Pentru a afla mai multe despre conceptul de iubire neconditionata, vino pe 22 noiembrie la conferintele lui Alfie Kohn, unul dintre cei mai revolutionari speakeri internationali pe teme de parenting si educatie, autorul bestseller-ului „Parenting neconditionat”!


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s